CHP'li Gökçen: Tüm üniversitelerden kayyumları defedeceğiz!

CHP'li Gökçe Gökçen, Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP milletvekili adayı olma özelliğini, bilimin ve liyakatin önünde tutmuş olacak ki Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu'yu rektör atadı." sözleri ile eleştirdi.

SİYASET 02.01.2021, 19:46 03.01.2021, 17:41
CHP'li Gökçen: Tüm üniversitelerden kayyumları defedeceğiz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, kararname ile AK Parti’den İstanbul milletvekili aday adayı ve AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı kurucularından Melih Bulu'nun, Türkiye'nin en önde gelen üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.



Gökçen, söz konusu açıklamasında, "Boğaziçi Üniversitesi, en parlak talebelerin kabul gördüğü; uluslararası eğitim camiasında tanınan, kendine özgü kültürü ve gelenekleri olan, köklü, ülkemizin gurur duyduğu bir kurum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eleştirilerde bulunan Gökçen, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ülkenin problemlerini çözmek yerine, iyi olan her şeyi, Türkiye'nin köklü kurumlarını yok etmeyi talep ettiği bir defa daha görmüş olduk." diye belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP milletvekili adayı olma özelliğini, bilimin ve liyakatin önünde tutmuş olacak ki Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu'yu rektör atadı." değerlendirmesinde bulundu.

'YÖK'ü kaldıracağız, rektörlük seçimlerini geri getireceğiz'

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki talebelerin, akademik çalışanların ve kurumun tüm bileşenlerinin taleplerinin görmezden gelinerek kayyum atandığını dile getiren CHP'li Gökçen, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Biz, bu ülkenin köklü kurumlarıyla güç kazandığı, başarılı öğrenci ve üniversiteleri ile tanındığı, bilim ürettiği bir gelecek düşlüyoruz. Sözümüz olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu şımarık gövde gösterilerinizi tarihe gömüyor olacağız. Rektörlük seçimleri bizim iktidarımızla geri gelecek. YÖK'ü kaldıracağız. Üniversitelerimizde her şey demokratik prosesler ile yürüyecek. Köklü kurumlarımız liyakat ve bilim ile anılacak. Ülkemiz, akademinin büyük bir özgürleşmesi ile bahsedilecek. Tüm eğitim kurumlarımızdan kayyumları defedeceğiz."

Yorumlar (0)