CHP'li Faik Öztrak: Ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Gara'da 13 Türk vatandaşının vahşice katledilmesine sert sözlerle tepki göstererek, ulusal yas ilan edilmesi çağrısı yaptı.

SİYASET 15.02.2021, 19:18 16.02.2021, 15:22
CHP'li Faik Öztrak: Ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde bir araya. Öztrak, toplantının tamamlanmasının ardından MYK gündemi ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.



"Terör, bir insanlık suçudur"

Öztrak, bazı durumlarda, insanların yutkunmakta ve nefes almakta zorluk çektiğini belirterek, "Söz biter, içimizi derin bir acı ve keder kaplar. Kelimeler boğaza düğümlenir. Dün maalesef böyle bir gündü. Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde sürdürülen askeri operasyonda, hain terör örgütü senelerdir rehin tuttuğu 13 yurttaşımızı, 13 silahsız insanı bir mağarada acımasızca vurdu, alçak bir şekilde şehit etti. Nereden ve kimden geldiği fark etmeden, terörden medet ummak veya terör karşısında suskun kalmak da bir insanlık suçudur." ifadelerini kullandı.



"Ulusal yağ ilan edilmelidir"

Ulusal yas çağrısında bulunan Öztrak, "Terörle mücadelede 'siz-biz' yoktur. Terörle mücadele milli bir durumdur. Terörle mücadelede politik şovlara, kurusıkı tehditlere, boş laflara, nutuklara yer yoktur. Bu mücadele akıl işidir. Yalnızca hasbi olmak yeterli değildir. Terör bir insanlık suçudur. Biz, CHP olarak, ulusal yas ilan edilmesini talep ediyoruz." dedi.


 

Yorumlar (0)