CHP'li belediye AK Parti'ye geçti

Sivas’a bağlı İmranlı ilçesinin Belediye Başkanı Murat Açıl’ın yaşamını yitirmesinin akabinde belediye meclisi oylamasıyla Özkan Demir yeni belediye başkanı seçildi.

SİYASET 07.12.2021, 18:43 08.12.2021, 11:24
CHP'li belediye AK Parti'ye geçti

Sivas’a bağlı İmranlı ilçesinde 2019 senesindeki seçimlerde CHP’den aday gösterilip seçilen Açıl, geçtiğimiz haftalarda ilçe yakınlarında geçirdiği korkunç trafik kazasında vefat etmişti. Açıl’ın ölümünün ardından belediye meclisi bugün yeni başkanını seçmek için bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda CHP’li Doğan Alışkan ve AK Partili Özkan Demir başkanlık koltuğu için kıyasıya yarıştı. Demir toplam 9 üyeden 6'sının oyunu alarak başkan seçildi. Söz konusu mecliste 3 CHP'li, 1 MHP'li ve 5 AK Partili üye bulunuyor.


(Açıl)

"Keşke böyle olmasaydı"

Demir, seçimin ardından gerçekleştirdiği açıklamada, “Öncelikle Başkan Açıl'a Allah’tan rahmet diliyorum. Böyle bir olayın meydana gelmesini hiç kimse istemezdi. Açıl ile birlikte ilçemiz iyi bir ivme yakaladı. Çok üzgünüz. Tüm meclis üyelerimiz ile birlikte sağduyulu bir seçim yaptık. Bizi göreve layık gördüler. İnşallah yine hep birlikte bu işi yürüteceğiz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)