CHP'li başkandan Esed'e destek, Türkiye'ye ağır suçlama!

CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Rusya ve Esad terör örgütlerine karşı savaşıyor. TSK’nın İdlib’e yönelik operasyonu yetkin bir biçimde planlanan bir operasyon değil. Aniden verilen kararlarla yalan yanlış işler yapılıyor." dedi.

SİYASET 06.03.2020, 12:17
CHP'li başkandan Esed'e destek, Türkiye'ye ağır suçlama!

HDP seçim barajını geçtiğinde vatandaşa pilav dağıtan CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada Beşşar Esed'e ve Rusya'ya destek verdi, Türkiye'yi "teröristlere destek vermekle" suçladı.

Rusya ve Beşşar Esed rejiminin terör örgütlerine karşı savaştığını söyleyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Esed yönetiminin laik ve demokratik bir yönetim olduğunu ileri sürerek, gerçek teröristlerin Türkiye'nin desteklediği ÖSO'cular olduğunu, DEAŞ'ı da Türkiye'nin palazlandırdığını iddia etti.

HDP barajı aşınca pilav dağıtmıştı

Çanakkale Belediyesi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün akşam yapıldı.

2015 yılında HDP'nin seçim barajını aşması nedeniyle vatandaşa pilav dağıtmasıyla ünlenen CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kara Kuvvetleri Komutanı ya da Genelkurmay Başkanı’nın adının dahi kimse tarafından bilinmediğini, İdlib’deki operasyonu yöneten komutanın kim olduğunun bilinmediğini iddia ederek Türkiye'ye yönelik şu suçlamalarda bulundu:

"İdlib’deki komutanlar kim? Rütbeliler kimler? Bu operasyon yetkin bir biçimde planlanan bir operasyon değil. Aniden verilen kararlarla yalan yanlış işler yapılıyor. Bizim vatandaşlarımız ölüyor. Birçok şeyi bilmiyoruz. Hayatını kaybedenler kişi değil insan. Bütün Türkiye’deki yurttaşların evlatları. Orada Türkiye tarafından terör örgütüne karşı savaşılmıyor. Terör örgütleri destekleniyor. Rusya ve Esad terör örgütlerine karşı savaşıyor. AKP ve MHP’li üyelerin dediği PKK-PYD tarafı başka. Onlar orada yok. Suriye’de bulunduğumuz yerde onlar yok. PYD-PKK ayrı bir yerde."

"IŞİD'i hortlatan da Türkiye, laik rejime (Esed) karşı savaşan dinci unsurlara destek veren de Türkiye"

Şehit cenazelerinin geldiğini anımsatan Ülgür Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Acı haber gelince evlerin önüne gidiliyor. Şehit cenazeleri boyasız badanasız, çatısız, yolları yamuk yumuk evlerden çıkıyor. İşsizlikten dolayı profesyonel askerliği tercih etmiş gariban aile çocukları. Hiç memur çocuğu şehit olanı görmedim. Bedelli askerlik var. Parayı veren yırtıyor. Yöneticilerin çocukları ne askerlik yapmış merak ediyorum. Varlıklı bir ailenin çocuğuydum. Rapor alıp gitmeme şansım yüksekti. Vatan borcu diye askerliğimi yaptım. Herkes yapmak noktasındaydı. Garibanlara kaldı. Şehitler tepesi garibanlar tepesi, gariban şehitler demek lazım. Başkasının cebinden harcamayın. Suriye toprağında Atatürk’le mukayese etmek bile abesle iştigal. Suriye toprağından toprak mı alacağız. Biz güvenliğimizi sağlamalıyız. Orada Suriye’de laik bir rejime karşı savaşan diğer unsurlara dinci unsurlara destek olduk. IŞİD’in hortlamasına da biz sebep olduk. Dezonformatik bilgilerle kamuoyu yanıltılıyor. Olayların gerçekliği var. İncelemek lazım. Biraz da yurt dışı haberleri de izlemek lazım."

"Asıl teröristler ÖSO'cular"

İdlib’de Rusya gerçeğinin bilindiğini iddia eden CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Rusya’nın Esad’a göğüs gereceğini bilmiyor muyduk. Biz teröriste karşı savaşmıyorduk. Terörist dediğiniz sizin desetklediğiniz ÖSO’cular. Siz Türkiye’nin teröre karşı savaştığına inanmış olabilirsiniz. Bizim görüşümüz farklı. Baştan yanlış düğme ilikledik. Şimdi gömlek düzelmiyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti ve MHP sözcüleri de konuştu

Çanakkale Belediye Meclisi’nde söz alan AK Partili ve MHP'li sözcüler de, terör odaklarının yerinde bertaraf edilmesi için Türkiye’nin son 5 yılda konsept değiştirdiğini belirterek şu açıklamayı yaptılar:

"Türk Ordusu ülke sınırlarını korumak için Suriye’de. Güçlendirilmiş savunma sanayimizle başarılı bir hareket yapıyoruz. Bunu da emperyal güçlerin takındıkları tavırdan anlıyoruz. Kimse şehit olmasını asla istemiyor. Ama Şehitler Tepesi asla boş kalmayacak. Ülke güç duruma düşünce ülke için hayatını feda edenler olacak. Türkiye’nin Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de menfaatleri korundu. Libya’da yapılan anlaşma münhasır ekonomik bölgemizi 10 kat arttırdı. Savunma sanayimiz ve donanmamız atılım peşinde. Uçak gemisi yapar hale geldik. Sorunlarımız var. İnşallah bunları birlik beraberlik içinde halledeceğiz. Olağanüstü dönemlerden geçiyoruz. Herşeyin rayına geleceğini umuyoruz. Ama Türkiye Esed’e, PKK’ya, El Kaide’ye, FETÖ’ye darbe üstüne darbe indirdikçe ses CHP ve HDP’den geliyor."

Yorumlar (0)