CHP'li Altay'dan Erdoğan'a çağrı

Engin Altay, "Erdoğan'a bir öneride bulunmak istiyorum; seçimi vaktinde yaparsan ilk beşe bile giremiyorsun, gel seçimi kasım ayında yap da belki üçüncü olursun." dedi.

SİYASET 01.08.2022, 19:10
CHP'li Altay'dan Erdoğan'a çağrı

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 

"CHP'nin en büyük projesi..."

'Bay Kemal konuşmaları'nı tüm Türkiye'nin beklediğini dile getiren Altay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun her salı farklı bir kentte konuşma yapacağını aktardı.

Engin Altay, "Bay Kemal konuşmaya devam edecek. Erdoğan; sen patlasan da çatlasan da zıplasan da hoplasan da ülkemizin muhtelif yerlerinde, batısından doğusuna, güneyinden kuzeyine Bay Kemal konuşacak. Bay Kemal seni daha da sıkıştıracak, sen de paşa paşa kullanmakta olduğun devletin olanaklarıyla bazı şeyleri yapacaksın. Bir de keşke vaktinde yapsan." diye konuştu.

CHP'nin halkın sıkıntı çeken tüm kesimlerinin problemleri ile ilgili çözüm tavsiyeleri ortaya koyduğunu dile getiren Altay, "Proje bize ait. Devleti şu an için sen yönettiğin için paşa paşa hepsini yapacaksın. Paşa paşa yapacağın bir şeyi daha hemen söyleyeyim sana, EYT. Tıpış tıpış, paşa paşa çözdün çözdün, eğer çözmezsen ülkemize bizim borcumuz ve sözümüz olsun. Biz zaten maksimum 10 ay sonra çözmüş olacağız. CHP'nin en büyük projesi, bu 'tek adam' rejimini sonlandırmak." dedi.

"Belki üçüncü olur"

Altay, ülkemizde 2018 yılında 130 milyar dolar tutarında sıcak para varken an itibarıyla 40 milyar olduğunun altını çizerek, "Güven ortamı diye bir şey yok. Bir ülkede kural, sistem, demokrasi, hukuk yoksa hiç kimse sana para getirmez ve yatırım yapmaz." sözlerini sarf etti. 

Yaklaşan seçime çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Altay, "Erdoğan'a bir öneride bulunmak istiyorum; seçimi vaktinde yaparsan ilk beşe bile giremiyorsun, gel seçimi kasım ayında yap da belki üçüncü olursun." dedi.

Cemevlerine saldırılar soruldu

Altay, bir basın mensubunun cemevlerini hedef alan saldırıları hatırlatması üzerine, "Ülkemizde artık bir Sünni-Alevi ayrışması ne fiiliyatta vardır ne kafalarda vardır fakat devletin hiçbir noktayı da karanlıkta bırakmaması gerekir. Bir provokasyon olması hususunda endişe taşıyoruz, bu ve buna benzer saldırıların sürmesi ile ilgili endişeliyiz fakat kapanmış yaraların kaşınması ülkemizde fark gözetmeksizin her birimize çok zarar verir, hiç kimsenin de işine yaramaz." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)