CHP'li Altay'dan '6'lı masa' açıklaması

Engin Altay, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin seçim kararlarının akabinde gündeme gelen '6'lı masada sorun mu var?' sorularına yanıt verdi. Altay, "6'lı masamızda hiçbir problem yok." dedi

SİYASET 28.04.2022, 21:24
CHP'li Altay'dan '6'lı masa' açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündeme dair değerlendirmeler yaptı. 

Altay, "Oy pusulalarında Cumhur İttifakı var; AK Parti ile MHP bir sütunun içinde. İttifak yapmadan seçime girenler var. Millet İttifakı var; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi. Önümüzdeki seçimlerde bizim ittifakımızın sütunundaki partilerin sayısı artış gösterebilir. Sayın Ali Babacan'ın söylediği de bu. İttifaktan ayrıldığını söylemiyor, müstakil olarak gireceğini söylüyor. 6'lı masamızda hiçbir problem yok." diye konuştu. 

"Dünyada tek..."

Altay, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun, 2022'nin 2. Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmaya ilişkin, "Bu beyefendi Nisan 2022'de, 2022'nin senelik enflasyon tahminini 42,8'e yükseltti. Dünyanın hiçbir ülkesinde enflasyon tahmini 90 gün içinde yüzde 85 artan başka bir Merkez Bankası yok. Bence o koltuktan kalksın ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde staja başlasın." diye konuştu. 

"Erdoğan ve Bahçeli'de paranoya oluştu"

İttifak hakkında konuşan Altay, "Oy pusulalarında Cumhur İttifakı var; AK Parti ile MHP bir sütunun içinde. İttifak yapmadan seçime girenler var. Millet İttifakı var; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi. Önümüzdeki seçimlerde bizim ittifakımızın sütunundaki partilerin sayısı artış gösterebilir. Sayın Ali Babacan'ın söylediği de bu. İttifaktan ayrıldığını söylemiyor, müstakil olarak gireceğini söylüyor. Burada kafaları karıştıracak herhangi bir şey göremiyorum. Hem Erdoğan hem de Bahçeli, bu masanın yıkılması için çok uğraşıyor. 6'lı masa da tıpkı Gezi gibi Erdoğan ve Bahçeli'yi paranoyaya sürükledi. Bu bir korkudur. Ne denli doğru işler yaptığımızın göstergesidir. 6'lı masamızda hiçbir problem yok. Bugün Sayın Temel Karamollaoğlu da söyledi, 'Seçim tarihinin açıklandığı gün adayımızı duyuracağız." dedi. Bir soru da ben sorayım o halde... Bahçeli'nin adayı Erdoğan'mış, peki Erdoğan'ın adayı kim?" sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)