CHP'li Altay: Bizi Avrupa şampiyonu yapan Erdoğan'ı kutluyorum

CHP'li Altay, artış gösteren vaka sayılarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "Tebrik ediyorum, bizi Avrupa şampiyonu yaptı." dedi.

SİYASET 14.04.2021, 18:51 15.04.2021, 15:32
CHP'li Altay: Bizi Avrupa şampiyonu yapan Erdoğan'ı kutluyorum

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te basın toplantısı gerçekleştirdi.  

Altay'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Erdoğan'ı kutluyorum"

"Erdoğan’ı tebrik ediyorum, helal olsun. Ülkemize bir dünya bir de Avrupa şampiyonluğu kazandırdı. Enflasyonda dünya şampiyonuyuz, vakada ise Avrupa şampiyonu. Ülkemizin bir felakete doğru sürüklediğinin altını çizmem gerekiyor. Ülkemiz enflasyonda dünya şampiyonu olması, pozitif vaka sayılarında Avrupa şampiyonu olması hepimiz için birer utanç vesilesidir. Erdoğan’ı aziz Türk milletinin takdirine havale ediyorum."

"Bir felakete doğru gidiyoruz"

"Kabine toplantısının ardından bazı düzenlemeler duyuruldu. Beştepe başka Soylu başka bir şey söylemiş. Basiretsizliğin tipik emsalidir. Aylardır ters mekanizma çalıştığını dile getirdim. Sağlık Bakanı Erdoğan'ı, Bilim Kurulu üyeleri de Sağlık Bakanı’nı dinliyor. Buradan Bilim Kurulu mensuplarına sesleniyorum. Pazartesi günü aldığınız tavsiye kararları ile dün açıklanan kararlar uyuşuyor mu? Bu işin sorumluluğunu Erdoğan 84 milyon vatandaşa çıkardı, iki gün sonra tümünü size çıkarırsa hiç şaşırmayın. Elinizi vicdanınıza koyun, bilimin sesine kulak verin. Pazartesi her ne karar aldıysanız, hepsini kamuoyu ile paylaşmak durumundasınız. Tabipler Birliği ve Bilim Kurulu üyeleri, iktidarın söylediklerinin tam tersini söylüyor. Pozitif vaka sayılarında Avrupa'da birinciyiz. Her 100 insanımızın 20’si pozitif çıkıyor. İnsanlar yatak için torpil yapılsın diye siyasetçilere telefon ediyor. Aşı yok, yatak yok. Adeta bir felakete gidiyoruz. Koronavirüs ile yürütülen sözde mücadeleden dolayı partimiz olarak, ‘Hayatını kaybeden her bir yurttaşımızın mesuliyeti Erdoğan’a aittir.’ diyoruz fakat siz bu şekilde devam ederseniz, mesuliyete dahil etmek de benim görevim."

Yorumlar (0)