CHP'li Ali Narin'in Erdoğan protestosuna tepki

Öztrak, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İstanbul'un Kadıköy ilçesinde gerçekleştirilen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının okunduğu esnada sırtını dönen CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ile ilgili olarak, "Yaptığını yanlış buluyoruz." dedi.

SİYASET 31.08.2021, 21:51
CHP'li Ali Narin'in Erdoğan protestosuna tepki

CHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya geldi. CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

"Tarihi dönüm noktalarıdır"

30 Ağustos Zafer Bayramı'na değinen CHP Sözcüsü, ağustos ayının geçmişe altın harflerle yazılmış önemli zaferler barındırdığını ifade ederek, "Bu zaferlerin tümü bizimdir. Her biri bizi biz yapan tarihi dönüm noktalarıdır. Dün 99. yılını kutladığımız 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesi, işte böyle bir zaferin ismidir." şeklinde konuştu.

"Türkiye'ye karşı koz olarak kullanıyorlar"

Öztrak, sığınmacı ve kontrolsüz göç probleminin ülkemizin en önemli beka sorunu olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Hatay'ın yanı başındaki İdlib'de, dünyanın dört bir yanından gelmiş çok sayıda savaşçı, adeta patlamaya hazır bomba gibi bekliyor. Buralarda işler bir defa daha kızışırsa milyonlarca insan İdlib'den hudutlarımıza akar. Bunların içinde de çok sayıda radikal Türkiye'ye girer. Bu da büyük bir kabusa sebep olur. Afganistan'dan da gelenlerde de aynı durum söz konusu. Açık konuşalım. İdlib Rusya'nın, Afganistan İran'ın elinde. Ülkemize karşı kullanılabilecek stratejik bir koza dönüştü bu durum. Avrupa ise maalesef bu meselelere, 'Parayı veririm, göçmenleri Türkiye'de tutarım.' anlayışıyla bakmaktadır."

"Yaptığı yanlış"

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Öztrak, 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle İstanbul'a bağlı Kadıköy ilçesinde gerçekleştirilen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu esnada sırtını dönen CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'in anımsatılması üzerine, ''Yaptığını yanlış buluyoruz.'' diye yanıt verdi.

Yorumlar (0)