CHP'li Ahmet Akın'dan 'Montrö' sorusu

CHP'li Ahmet Akın, hükümetin, 'Montrö'den çıkalım' çağrılarına tepkisiz kaldığını belirterek, "Montrö Sözleşmesi'ni hedef alan bu çıkışlara hükümet tarafından cevap verilmemesi manidardır." dedi.

SİYASET 28.03.2021, 22:17 29.03.2021, 17:07
CHP'li Ahmet Akın'dan 'Montrö' sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 'Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden çıkış çağrıları karşısında hükümetin sessiz kalmasının oldukça manidar olduğuna işaret etti.

"Bu bir rant projesidir"

'Kanal İstanbul Projesi'nin imar planlarına onay verilmesine ilişkin değerlendirme yapan Akın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, bahse konu imar planlarını tüm itirazlara rağmen onayladığını dile getirirken, "İmar planlarına onay verilmesinde sadece birkaç gün evvel gerçekleştirilen değişiklik, projenin rant odaklı bir proje olduğunu bir defa daha gözler önüne sermiştir." sözlerini sarf etti.

"Montrö tartışmaya açılmamalıdır"

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden ayrılma çağrılarına gerekçe olarak da 'Kanal İstanbul Projesi'nin gösterildiğini belirten Akın, şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle son birkaç gündür, Türkiye'nin kuruluş belgelerinden biri olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne yönelik bahse konu çıkışlara hükümet tarafından cevap verilmemesi oldukça manidardır. Projeye ilişkin olarak hazırlanan resmi internet adresinde, hükümetin, 'Kanal İstanbul, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne halel getirmeyecek.' beyanı ortadayken; Montrö'den ayrılma hususunda gerçekleştirilen çağrılara ilişkin gerçek niyeti nedir? Hükümet buna sessiz kalmamalı, bu hususta Türkiye'nin kuruluş belgesi olan Montrö Sözleşmesi'ni tartışma konusu etmemelidir."

Yorumlar (0)