CHP'li Ağbaba: Tek kuruş destek vermeden 'Kalın sağlıcakla' dedi

CHP'li Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tam kapanma açıklamasına ilişkin, "Tam kapanma kararı ile iş yerlerinin kapanacağı belirtildi fakat ne iş yeri sahipleri ne çalışanlar için herhangi bir destekten bahsedildi." dedi.

SİYASET 27.04.2021, 00:22
CHP'li Ağbaba: Tek kuruş destek vermeden 'Kalın sağlıcakla' dedi

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın COVID-19'la (yeni tip koronavirüs) mücadele çerçevesinde açıkladığı 'tam kapanma' kararı hakkında görüşlerini bildirdi.

"İnsanlar evde açlıkla baş başa bırakılıyor"

Ağbaba, kişisel Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Tam kapanma kararı ile iş yerlerinin kapanacağı belirtildi fakat ne iş yeri sahipleri ne çalışanlar için herhangi bir destekten bahsedildi. Koronavirüsten ölmeyenler evde açlıkla baş başa bırakılıyor. Tam kapanma tam gelir güvencesi ve desteği ile yapılır." sözlerini sarf etti.

"'Aç kalacaksınız' diyorlar"

Ağbaba, söz konusu paylaşımının devamında, "Ortada herhangi bir gelir güvencesi olmadan, fatura ve kira desteği olmadan, Bağ-Kur ve SGK prim borçları için hiçbir destek olmadan esnafa ‘tam kapanacaksınız’ demekle ‘aç kalacaksınız’ demek arasında hiçbir fark yoktur." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar (1)
Ahmet 3 yıl önce
adam haklı 20 gün para kazanmadan nasıl gecinilir ki