CHP'li Ağbaba'dan KDV ve ÖTV çağrısı

Veli Ağbaba, akaryakıt ücretlerindeki yükselişe işaret ederek, "Ticari araçlarda bir kereye mahsus KDV ve ÖTV alınmaması için hazırlamış olduğumuz kanun teklifini Meclis'e sunduk." dedi.

SİYASET 27.04.2022, 19:15 28.04.2022, 17:15
CHP'li Ağbaba'dan KDV ve ÖTV çağrısı

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkemizin 2018 yılında başlayan bir ekonomik kriz ve an itibarıyla ekonomik bir buhrana maruz kaldığını dile getirdi.

Temel ihtiyaç ürünleri başta olmak kaydıyla zam gelmeyen herhangi bir şey kalmadığını belirten Ağbaba, fiyat yükselişlerinde ülkemizin Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 7'inci sırada konumlandığını kaydetti.

Ağbaba, insanların araba ve ev hayallerinin de tükendiğini söyleyerek, herkesin yoksulluğa maruz kaldığını ve yoksullaşmayı sürdürdüğünü ifade etti.

"Türkiye'yi kıskanan Almanya'da..."

Taksicisinden nakliyecisine, minibüsçüsünden otobüsçüye kadar herkesin zor bir durumda olduğunu dile getiren Ağbaba, ülkemizdeki akaryakıt ücretlerinin de yüksek olduğunu belirtti. 

Ağbaba, diğer ülkelerdeki asgari ücretlilerin satın alabildiği akaryakıt miktarına değinerek, "Türkiye'yi kıskanan Almanya'nın, asgari ücret alan vatandaşı 818 litre akaryakıt satın alabiliyor." diye konuştu.

Ülkemizde ise asgari ücretle çalışan bir kişinin 223 litre benzin satın alabildiğini kaydeden Ağbaba, esnafa destek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

"Teklifimizi Meclis'e sunduk"

Ağbaba, bu hususta bir kanun teklifi hazırladıklarını söyleyerek, "Ticari araçlarda bir kereye mahsus KDV ve ÖTV alınmaması için hazırlamış olduğumuz kanun teklifini Meclis'e sunduk." ifadelerini kullandı. Ağbaba, akaryakıt için de bahse konu araçlardan vergi alınmamasına yönelik çağrı yaptı.

Gece 00.00'dan sonra uygulanmaya devam eden müzik yasağının Ramazan Bayramı itibarıyla kalkmasını isteyen Ağbaba, salgın sürecinde nargile kafelerin de kapalı tutulduğunu kaydederek o işletmelerin de açılmasını talep etti. 

Yorumlar (0)