CHP'li Ağbaba'dan esnafa destek paketine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından esnaflara 2 ayrı grup halinde destek sunulacağını duyurmuştu. Erdoğan'ın açıkladığı destek paketine CHP'li Ağbaba tepki gösterdi.

SİYASET 18.05.2021, 01:21
CHP'li Ağbaba'dan esnafa destek paketine tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından alınan kararları açıklamış, esnafa destek verileceğini dile getirmişti. 

Esnaf ve iş yerlerine 2 ayrı grupta bir defaya mahsus 3 bin TL ve 5 bin TL nakdi yardım yapılacağını ifade eden Erdoğan, ”235 bin esnafa 5 bin lira, 1 milyon 150 bin esnafa ise 3 bin lira hibe verilecek.” demişti. 

Erdoğan’ın duyurduğu esnafa destek paketine ilk tepki CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan geldi.

“Halkından kopuk bir iktidar"

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım gerçekleştiren Ağbaba, “15 aylık süreçte açlığa mahkum edilen esnaftan küçük bir bölümüne 1 kereye mahsus 5 bin lira hibe desteği vereceklerini müjdeliyorlar. 5 bin / 15 ay = 333 Türk lirası. Bu para kapalı olan esnafın kirasına mı, Bağ-Kur primine mi, faturasına mı çözüm olacak? Dünyada halkından bu denli kopuk olan başka bir iktidar yoktur.” dedi.

İkinci bir paylaşımda daha bulunan Ağbaba, “Nisan ayı içerisinde faiz lobilerine 67,5 milyar lira ödeyen AK Parti hükümeti, 1 milyon 385 esnafa 4 milyar 622 milyon lirayı müjdeledi.” sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)