CHP-İYİ-HDP-SP'nin 18 saatlik videosu çıktı!

İYİ Parti’den istifa eden Adem Taşkaya, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in inkar ettiği skandal “federasyon anayasası” çalışmalarına dair 18 saatlik video kaydının olduğunu açıkladı. Taşkaya, görüntülerde 4 partinin milletvekilllerinin olduğunu belirtti.

SİYASET 19.11.2020, 09:05 19.11.2020, 16:18
CHP-İYİ-HDP-SP'nin 18 saatlik videosu çıktı!

İYİ Parti’den ihraç edilen İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ’ın gündeme getirdiği İYİ Parti, HDP, CHP ve SP’nin, CHP'li Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu öncülüğünde, 4 partinin milletvekillerinin katılımıyla hazırladığı anayasa taslağının yarattığı sarsıntı sürüyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Yap-ma-dık"; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2 sene önce "hazırladık", geçtiğimiz haftasonu "yok böyle bir şey, hayretle izliyorum", dün de "evet hazırladık ama kimlerle hazırlandığının ne önemi var, anlamıyorum" dese de İYİ Parti'deki genel başkan yardımcılığı görevinden ve partisinden istifa eden Adem Taşkaya, elinde bu 4 partinin federatif anayasa ile ilgili görüşmelerinin 18 saatlik video kaydının bulunduğunu belirtti.

Üstelik görüntü kayıtları gizli ya da rıza dışı çekilmiş değil. Bilakis, görüşmelere katılan 4 partinin milletvekillerinin ve temsilcileri, genel başkanlarını bilgilendirmek amacıyla kendi görüntü kayıtlarını kendileri aldılar. Dahası ortada tek bir görüntü kaydı yok, aynı anda çok sayıda cihaz kayıtta olduğu için doğal olarak da "aynı konuda, farklı açılardan çekilmiş" çok sayıda görüntü kaydı var.

Görüntü kayıtlarının gizliliği ile ilgili de karar alındığını ve sır gibi gizlenmek istendiğini ifade eden Adem Taşkaya, kayıtlardan bazılarının bazı isimlere istemsiz olarak sızdığını, bu kayıtlardan bir tanesinin de kendisine geldiğini kaydetti. Kayıtlarla ilgili Yeni Şafak gazetesine konuşan Adem Taşkaya, "Elimde 18 saatlik görüntü kaydı var" dedi.

Değiştirilemez maddeleri bile değiştirdiler

Görüntülerde 4 partinin (CHP, HDP, İYİ Parti, SP) milletvekillerinin de içlerinde olduğu 10’dan fazla kişinin bulunduğunu dile getiren Adem Taşkaya, görüntülerin 14 hafta süren görüşmelerin yalnızca bir bölümünü oluşturduğunu, siyasi parti temsilcilerinin anayasa çalışmalarında "anayasanın değiştirilemez ilk maddeleri" başta olmak üzere tüm maddeleri değiştirdiğini, Parlamenter Sisteme dönüşün masaya yatırıldığını anlattı.

Elinde bulunan görüntü, itiraf ve belgelerle ilgili olarak "amacım bu konuyu (anayasa çalışması) hukuki zemine çekip, yüce adaletin nazarında haklı olduğumun ortaya çıkması" diyen Adem Taşkaya, Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener için "kıvıran siyasetçiler" ifadesini kullandı.

HDP'den Mithat Sancar, İYİ'den Nuri Okutan!

4 partinin gündeminde "özerklik" konusunun da olduğunu dile getiren Adem Taşkaya, çalışmalara HDP adına katılan kişinin ise partinin eş başkanı Prof. Dr. Mithat Sancar olduğunu belirtti. Ümit Özdağ daha önceki açıklamalarında, 4 partinin anayasa taslağı çalışmalarına İYİ Parti adına Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ın katıldığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)