CHP İstanbul Milletvekili istifa ederek TİP’e katıldı 

CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgül Sütlü, partisinden istifa ettiğini şu sözlerle açıkladı: “İnandığım değerleri açık şekilde savunmak için Türkiye İşçi Partisi’ne katılıyorum.” 

SİYASET 25.06.2021, 12:47 27.06.2021, 09:32
CHP İstanbul Milletvekili istifa ederek TİP’e katıldı 

CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgül Sütlü, partisinden istifa etti. Sütlü, CHP’nin ardından Türkiye İşçi Partisi’ne geçiş yaptı. Düzenlediği basın toplantısı ile durumunu duyuran Sütlü, şu şekilde konuştu: “Hayatımın en zor ve en heyecanlı açıklamasını yapıyorum. Beni eğitip bugünlere getiren partiden istifa ediyorum. Ayrılığımın nedeni ne bir kavga ne de bir tartışma. Benim ayrılığımın sebebi, ideolojik. İnandığım değerleri yüksek sesli ve daha açık şekilde savunmak için dünya görüşüme daha yakın olan Türkiye İşçi Partisi’ne katılıyorum. Türkiye’nin ilk kadın genel başkanı Behice Boran’ın partisini ikisi bıyıklı olan üç erkeğe teslim etmeye gönlüm razı olmadı.” 

CHP’nin milletvekili sayısı 135’e düştü 

Sütlü’nün de CHP’den ayrılmasının ardından partinin milletvekili sayısı 135’e düştü. Öte yandan yeni kurulan Türkiye İşçi Partisi’nin milletvekili sayısı da bu sayede 4 oldu. 



Saliha Sera Kadıgil Sütlü kimdir? 

1984 senesinde İstanbul’da doğan Saliha Sera Kadıgil, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Kendisi aynı zamanda hukuk bölümünden de yüksek lisans yapmış akademisyenlerden biri. Şu anda İstanbul Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını yürütüyor.  

Avukatlık stajını Ergenekon davalarında tamamlayan Sütlü, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi. Aynı zamanda kendisi kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren pek çok sivil toplum kuruluşunda da aktif olarak yer alıyor. 

Yorumlar (0)