CHP'den milletvekillerine tv standardı

CHP Grup Yönetimi, CHP'li milletvekillerinden 5-6 kişinin konuk olduğu televizyon programlarına, "söz hakkı kullanımının kısıtlı olması" sebebiyle katılmamalarını istedi. Vekiller CHP Grup Başkanvekili'nden izin almadan programlara katılamayacak. CHP Grup Başkanvekilleri ise rakip partinin bilgi birikimine göre karar verecek.

SİYASET 13.11.2019, 13:25
CHP'den milletvekillerine tv standardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekillerinin televizyon programlarına katılımına yönelik bazı düzenlemeler yaptı. CHP yönetimi, milletvekillerinden 5-6 kişinin konuk olduğu televizyon programlarına katılmamalarını istedi. Yönetim kararın gerekçesini ise "söz hakkı kullanımının kısıtlı olması" şeklinde açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Grup Yönetim Kurullarının bu hafta yaptığı toplantılarında basınla ilişkiler konusu da masaya yatırıldı.

Grup Yönetim Kurulunda bu konuyla ilgili bazı kararlara varıldı.

Grup Başkanvekillerinden onay alınacak

Alınan bir dizi karara göre, milletvekillerinin televizyon kanallarındaki programlar için davet aldıklarında, daveti kabul etmeden önce mutlaka nöbetçi grup başkanvekillerinin onayına sunacak.

Milletvekilleri, 5-6 kişinin konuk olarak katıldığı televizyon programlarına katılamayacak. CHP Grup Yönetimi bunun gerekçesini ise şu şekilde açıkladı:
"Söz hakkının kullanımının kısıtlı olması, bu nedenle parti politikalarının sağlıklı bir şekilde aktarılma zeminin bulunmaması ve istismara açık sonuçlarının ortaya çıkma olasılığı düşünülerek 5-6 kişinin konuk olarak katıldığı televizyon programlarına milletvekillerimiz hiçbir şekilde katılmayacak."

Rakip partinin vekilinin birikimine göre karar verilecek

CHP Grup Yönetimi ayrıca 4 ya da daha az kişinin katıldığı televizyon programlarına başka 27. Dönem milletvekillerinin katılması durumunda, nöbetçi grup başkanvekilinin onayından sonra milletvekili katılabilecek. CHP Yönetimi, rakip partilerden gelecek milletvekillerinin bilgi, birikim, ikna kabiliyeti ve aktivasyonunu dikkate alarak kendi milletvekiline izin verecek.

Televizyon programlarına ilişkin alınan kararlara aykırı davranan CHP'li milletvekilleri hakkında gerekli işlemlerin başlatılması da ayrıca kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)