CHP'den MHP'ye sert tepki: Utanca ortak oldu!

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasına Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "MHP, 1950'lerin tahkikat komisyonunun utancına ortak olmuştur. Bileğini bükemediği ana muhalefet partisinin bileğini bükmek için yandaş savcı ve hakimlerden medet ummaktadırlar. MHP, saray rejiminin muhafızıdır." ifadelerini kullandı. 

SİYASET 06.02.2020, 16:58 06.02.2020, 17:10
CHP'den MHP'ye sert tepki: Utanca ortak oldu!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında "suçu ve suçluyu övmek" ve "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" başlıklarında suç duyurusunda bulundu. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

MHP'ye sert tepki gösteren Özel, şunları söyledi:

"MHP, 1950'lerin tahkikat komisyonunun utancına ortak olmuştur. Bileğini bükemediği ana muhalefet partisinin bileğini bükmek için yandaş savcı ve hakimlerden medet ummaktadırlar. Kılıçdaroğlu'na siyaseten veremedikleri cevabı, kendilerine büyük ortağın verdiği imtiyaz ve güvenceyle yargı üzerinden vermeye çalışmaktadır. MHP, saray rejiminin muhafızıdır. O muhafız alayının üç çavuşu da dün üzerlerine düşen, verilen emri yerine getirmişlerdir. O sırada çığ altındaki can mücadelesinden ve ülkenin çektiği acılardan bihaber saray rejiminin muhafızı üç çavuş, kendilerine verilen görevi yerine getirmişlerdir. Savcılar, hakimler, kayıtlar, MİT, JİTEM'in yapamadığını, saray rejiminin muhafız alayının üç çavuşu yapacaksa ellerinden geleni artlarına koymasınlar."

"Tarihsel açıdan büyük bir ayıba ortak olunmuştur"

Özel, zamanlamanın MHP açısından talihsiz olduğunu kaydederek, "Tarihsel açıdan büyük bir ayıba ortak olunmuştur. '2010'dan sonra Kemal Kılıçdaroğlu gelmiştir, geldikten sonra CHP milli duruşunu terk etmiş, gayrimilli şeyler yapmıştır' diyorlar. 2014'te bu CHP ile ortak cumhurbaşkanı adayı nasıl çıkardın o zaman?" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı üzerine CHP-HDP ilişkileri ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun teröre ilişkin ifadelerinin araştırılması amacıyla oluşturulan komisyon, dün raporunu açıklamıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu'nun, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerince kullanılan şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle 120-180 milletvekili listesini açıklayacağını söylediğini hatırlatarak, "Bu liste açıklanmadı." demişti.

Yıldız, "Bu kapsamda Türk Ceza Kanunu'ndaki suç tanımına bire bir uyan, suçun maddi ve manevi unsurunu taşıyan, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret, suçu ve suçluyu övmek, kamu görevlisinin suçu bildirmeme, suçluyu kayırma, suç delillerini bildirmeme, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, terör örgütü propagandası yapmak suçlarını oluşturduğu değerlendirilmiş ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadelerini kullanmıştı. 

Öte yandan Yıldız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı övmesi ile terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye ilişkin "PKK, PYD, YPG ayrıdır" ve "YPG kendi vatanını koruyan çocuklardır, oluşumdur" ifadelerinin de suç teşkil ettiğini bildirmişti. 

Yorumlar (0)