CHP'den Mansur Yavaş açıklaması

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı iddialarına ilişkin bir soruyu cevapladı. Öztrak, "Adayımızın isminden ziyade hangi kriterlere sahip olduğu önemli. Bu sebeple de genel başkanlarımız bu husustaki düşüncelerini kamuoyu ile paylaşıyorlar. Zamanı geldiğinde, 6 siyasi partinin liderleri, ülkemizin 13'üncü cumhurbaşkanını açıklayacaklar." dedi.

SİYASET 11.04.2022, 23:22
CHP'den Mansur Yavaş açıklaması

CHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu), Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya geldi. 

Toplantının akabinde MYK gündemine dair basın açıklaması düzenleyen Öztrak, "Halk konut fiyatlarına yetişemiyor. Eşlerin çalıştığı bir aile bile ev alamıyor. Başkent Ankara'da 150 metrekare büyüklüğündeki bir evin ortalama fiyatı bir sene içinde 384 bin TL'den 832 bin TL'ye yükselmiş. İstanbul'da durum çok daha vahim. Evin yaşına ve semtine göre bu rakamlar daha da artabiliyor. Türkiye'yi başka ülke vatandaşlarına peşkeş çektiler. Orta sınıf yok edildi. Birlik ve beraberliğimizi her geçen gün biraz daha zayıflattılar." dedi. 

"Sıkıştığında her çeşit tavizi veriyor"

CHP Sözcüsü, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı dosyasının söz konusu ülkeye devredilmesine ilişkin olarak, "Türkiye'de bir gazeteci vahşice katledildi. Erdoğan o zamanlar çıktı, Suudi Arabistan'a, 'Bunlar insanları enayi sanıyorlar. Bu halk enayi değildir, bunun hesabını soracaktır. Suç İstanbul'da işlendi ve bunu İstanbul mahkemelerinin yargılaması gerekir.' demişti. Bunlar yetmedi, Kaşıkçı 'şehit' ilan edildi. Şimdi ise dosyayı Suudi Arabistan'a iade etti. Meydanlarda dünyaya kafa tutuyor fakat sıkıştığı zaman her çeşit tavizi verebiliyor." diye konuştu. 

"Türkiye'de hikayesi biten birileri var..."

Öztrak, Atatürk Havaalanı'na Millet Bahçesi inşa edilecek olmasına dair, "Atanmış Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'na kamu-özel iş birliği soygunları yetmiyormuş gibi bir de çıkıp 'Atatürk Havaalanı'nın hikayesi bitti.' diyor. Beyefendi megakent İstanbul'a kar yağdığında İçişleri Bakanı'yle birlikte iniş yapabildikleri tek havalimanının orası olduğunu ne çabuk da unutmuş. Türkiye'de hikayesi biten birileri var fakat Atatürk Havaalanı değil sizsiniz." ifadelerine yer verdi. 

"Ülkemizin 13'üncü cumhurbaşkanını açıklayacaklar..."

CHP Sözcüsü, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı tartışmaları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik soru sorulması üzerine, "Adayımızın isminden ziyade hangi kriterlere sahip olduğu önemli. Bu sebeple de genel başkanlarımız bu husustaki düşüncelerini kamuoyu ile paylaşıyorlar. Zamanı geldiğinde, 6 siyasi partinin liderleri, ülkemizin 13'üncü cumhurbaşkanını açıklayacaklar." dedi. 

Yorumlar (0)