CHP'den "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri"

CHP, "Türkiye ekonomisinin son 16 yılının resmini çeken "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" raporunu yayımladı.

SİYASET 10.07.2019, 15:27
CHP'den "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri"

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi), "Türkiye ekonomisinin son 16 yılının resmini çeken" ve ön sözü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kaleme flrıfı "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" raporunu yayımladı.

"Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" raporunda, "Türkiye'nin gündemdeki yeri", "Üretim-yatırım", "Gelir dağılımı-yoksulluk", "Bütçe-vergi", "Kamu borcu ve özel sektörün borçları", "Çek-senet-icra", "Ödemeler dengesi", "Dış ticaret", "İstihdam-işsizlik", "Vatandaşın borcu", "Enflasyon-satınalma gücü", "Tarım sektörü", "Emekli aylıkları-asgari ücret" ve "diğer göstergeler" konularında değerlendirmeler bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, raporun ön sözünde, Türkiye'nin giderek derinleşen bir kriz ortamından geçtiğini, millî gelirin küçüldüğünü, enflasyon ve işsizliğin yükseldiğini savunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, millî gelir küçüldükçe yoksulluğun arttığını, enflasyon yükseldikçe vatandaşın ekmeğinin küçüldüğünü, işsizlik artıkça da evine ekmek götüren vatandaş sayısının azaldığını iddia ederek, Türkiye'nin bu noktaya durduk yere gelmediğini kaydediyor.

"İktidardakilerin, demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, yargının bağımsızlığından, insan haklarından, basın ve ifade özgürlüğünden, kamu yönetiminde liyakat ve adaletten uzaklaşıp, tek adam rejimini egemen kılmaya dönük girişimleri bugünkü kriz ortamını hazırladı. Otoriterleşme eğilimi Türkiye'yi sadece siyasi olarak değil ekonomik olarak da dünyadan uzaklaştırmaktadır." diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yönetimin, adını bile koymaktan çekindiği bu krizle ilgili olarak aylardır ortaya somut tek bir önlem koyamadığını iddia ediyor.

Krizin nedenlerinden birinin de diğer alanlarda olduğu gibi ekonomi yönetiminin liyakat yerine aile, akraba, yandaş, arkadaş çevresine emanet edilmesi olduğunu ileri süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu değerlendirmeleri yapıyor:
"Bu yönetim tercihi hem krizin oluşumunun hem de derinleşmesinin en önemli nedenlerinden biridir. Tarım sektörünün içinde bulunduğu krizi depo baskınlarıyla, boğazından kesip biriktirdiği 3-5 kuruşunu enflasyondan koruyabilmek için döviz alan vatandaşı 'vatan haini', uygulamalarını eleştiren herkesi 'terörist' olarak damgalayan bu anlayışın Türkiye'ye katabileceği hiçbir değerin kalmadığı artık net şekilde görülüyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu çalışmanın, Türkiye ekonomisinin son 16 yılının bir resmini çekmeye çalıştığını sözlerine ekliyor.

Yorumlar (0)