CHP'den Gelecek ve Refah'a vekil transferine yeşil ışık: Görevimiz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ile Ali Babacan'ın Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) partisine milletvekili transferine yeşil ışık yaktı. CHP lideri, "Eğer demokrasiye karşı böyle bir kumpas kurulursa bu kumpası çözmek bizim görevimizdir." dedi.

SİYASET 21.05.2020, 10:30 21.05.2020, 10:33
CHP'den Gelecek ve Refah'a vekil transferine yeşil ışık: Görevimiz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında, son günlerde tartışma konusu haline gelen milletvekili transferi konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ile Ali Babacan'ın Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) partisine milletvekili transferine yeşil ışık yaktı.

Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bir iktidar partisi, muhalefet partilerine, seçime girecek bir partiye kumpas kurup, 'Onu acaba demokrasinin, siyasetin dışına nasıl atabilirim.' arayışına giriyorsa korkudan giriyordur. Biz 'Milletvekili vereceğiz, şunu yapacağız, bunu yapacağız' diye bir taahhütte bulunmadık. Böyle bir şey doğru da değil zaten. Ben Gelecek Partisinin Genel Başkanıyla da Deva Partisinin Genel Başkanıyla da bu konuları hiç konuşmadım. Sadece sorular üzerine yanıt verdim.

Eğer demokrasiye karşı böyle bir kumpas kurulursa bu kumpası çözmek bizim görevimizdir. Bu aynı şekilde İYİ Parti'nin de Saadet Partisinin de Demokrat Partinin de görevidir."

Ne olmuştu?

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Kılıçdaroğlu'na "Baskın erken Seçimde İYİ Parti’ye yaptığınız gibi Gelecek ve DEVA partilerine de grup kurma desteği verir misiniz" sorusunu yönelttiğini bildirmişti. 

Uğuroğlu, CHP liderinin, "Demokrasi için elbette veririz. Seçim barajının kaldırılmasını bu yüzden istiyoruz. Meclis’te her parti temsil edilmeli…" yanıtını verdiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)