CHP'den Erdoğan'a 'Afganistan' çağrısı: Pazarlığı açıklamalı

Öztrak, "Erdoğan, artık milletimizin karşısına çıkmalıdır. 14 Haziran'da, kapalı kapılar ardında yanına Dışişleri'nden bir görevli bile almadan, Biden ile gerçekleştirdiği pazarlığın detaylarını millete açıklamalıdır." ifadelerini kullandı.

SİYASET 16.08.2021, 19:09
CHP'den Erdoğan'a 'Afganistan' çağrısı: Pazarlığı açıklamalı

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu) toplantısının ardından CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

"Mehmetçik yurda dönmelidir"

Afganistan'da Taliban'ın, başkent Kabil'e girmesinin akabinde Türk askerinin yurda dönmesi gerektiğini ifade eden Öztrak, "Taliban ile inanç farklılıkları yokmuş. Taliban lideriyle de görüşme yapabilirmiş. Dün de Pakistan üzerinden Taliban'a çiçekler göndermeyi sürdürdü. Erdoğan, Afganistan'da illaki taşeronluk üstlenecekse dantelli kefen bezi giyen tosuncuklarını, o da olmazsa besleyip büyüttüğü SADAT'çıları göndersin. Türk askerinin üzerinden elini çeksin. Son defa uyarıyoruz. Afganistan'da askerimizin ayağına değecek en ufak taştan bizzat siz sorumlu olursunuz." dedi.

"Siyasi ve maddi destek karşılığından Biden ile anlaştı"

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Türkiye çok büyük bir tuzakla karşı karşıya fakat ülkemizi yönetenler, bu demografik tuzak karşısında maalesef, gaflet, delalet ve belki de hıyanet içerisinde. Erdoğan, okyanus ötesinden gelen ve önüne konulan metne göre sürekli rota değiştiriyor. Bir çıkıyor, 'Finansı iyi yönettiğimiz için mültecileri almayı sürdüreceğiz.' diyor. Bir çıkıyor, 'Ülkemiz yolgeçen hanı değildir.' diyor. Bir çıkıyor, 'Hudutlarımızdan düzensiz göç akını mevzubahis değil.' diyor. Dün çıkıyor, 'Türkiye olarak, İran üzerinden gerçekleşen ve gittikçe yoğunlaşan Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız.' deyiveriyor. Bu çelişkili açıklamaların tamamı da 10 gün içerisinde yapılıyor. Erdoğan, ABD'nin Afganistan'dan çıkma kararının akabinde siyasi ve maddi destek karşılığında Afgan sığınmacıların Türkiye'ye gelmesine yeşil ışık yaktı. 20 senedir Afganistan'da olan egemen güçlerin sebep olduğu bu insani krizin yükünü de Türk milletine yıkacağını söylemişti. Buradan açıkça ifade ediyoruz. Türkiye'de 5 milyon Suriyeli var. Bunun üstüne bir de Afgan göçüne seyirci kalınması, Erdoğan şahsım hükümetinin, milletimizi bir defa daha sırtından vurması olur.

"Erdoğan yaptığı pazarlığı açıklamalıdır"

"Esas olan Türkiye'nin bekasıdır. Evlatlarımızın, torunlarımızın geleceğidir. Türkiye'nin demografik yapısına, göz göre göre zaman ayarlı kitlesel imha silahı yerleştirilmektedir. Afganlar, Biden-Erdoğan görüşmesinden hemen sonra ülkemize akın akın zaten gelmeye başladı. Arada 2 bin 500 kilometre gibi bir mesafe var. Arada koskoca bir İran devleti var. Ancak gelenler öyle düzensiz de gelmiyor. Gayet düzenli, organize ve planlı bir şekilde, Erdoğan'ın altına imza attığı bir operasyonla geliyor. Erdoğan, artık milletimizin karşısına çıkmalıdır. 14 Haziran'da, kapalı kapılar ardında yanına Dışişleri'nden bir görevli bile almadan, Biden ile gerçekleştirdiği pazarlığın detaylarını millete açıklamalıdır."



Yorumlar (0)