CHP'den Cumhurbaşkanı'na destek!

ABD'den gelen yaptırım tehditlerine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "gerekiyorsa İncirlik'i, Kürecik'i kapatırız." sözlerine CHP'den destek geldi.

SİYASET 16.12.2019, 14:00
CHP'den Cumhurbaşkanı'na destek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'den gelen yaptırım tehditlerine karşı sarf ettiği "Gerekiyorsa İncirlik'i, Kürecik'i kapatırız." sözlerine destek verdi.

"9 yıldır dilimizde tüy bitti"

Yazılı açıklamasında, "9 yıldır dilimizde tüy bitti. Anadolu'nun ortasında ABD üssü kurmuşlar, ABD her karar aldığında 'bu üssü kapatırız' diyorlar. Kapatmak için Türkiye'nin saldırıya uğraması mı gerekiyor?" diye soran CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kürecik Füze Kalkanı'nın NATO kılıfına bürünmüş bir ABD üssü olduğunun altını çizdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yaptırımlarına karşı üssün kapatılmasının gündeme gelmesinin, inkar edilen bu gerçeği bir kez daha ortaya çıkardığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, iktidarın 2011 yılında Türkiye'ye halktan ve Meclisten habersiz bir ateş gömleği giydirdiğini söyledi.

İktidarın tüm yetkililerinin, Amerika Türkiye'yi her köşeye sıkıştırdığında ekran karşısına geçip "İncirlik ve Kürecik" kartlarını ortaya koyduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ancak bugüne kadar laftan öteye hiçbir adım atılmadı. İncirlik ve Kürecik iç politika malzemesi yapılıp, kitlelerin gazını almak için kullanılmayacak kadar ciddi bir meseledir. Bu anlayıştan vazgeçip, dik duruş sergilenmeli, Türkiye'yi tehdit eden üsler derhal kapatılmalıdır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, üssün tek amacının, İran ve çevresinde bulunan ülkelerin İsrail'e karşı herhangi bir hava tehdidinde savunma görevi görmesi olduğunu, menfaatler ters düştüğünde Kürecik'in Türkiye'ye karşı kullanılmasını ise kaçınılmaz gördüklerini kaydetti.

"ABD yaptırım uygulasa bile AKP'nin üssü kapatmaya gücü yetmez"

Üssün kapatılması için Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yaptırımlarını beklemenin "kabul edilemez" olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yazılı açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"Madem ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Türkiye'ye karşı yaptırım uygularsa Kürecik Üssü'yle ilgili karar alacaksınız, şayet samimiyseniz Amerika Birleşik Devletleri'nin kararlarını niye bekliyorsunuz? Bir gün de dik durun. Milletvekillerinin bile içerisine girmesine izin verilmeyen üssü kapatın, neyi bekliyorsunuz? AKP hem iç politikada hem de dış politikada acizlik içinde. Amerika Birleşik Devletleri yaptırım uygulamazsa AKP üsse dokunmayacak. İddia ediyorum, Amerika Birleşik Devletleri yaptırım uygulasa bile AKP'nin Kürecik Üssü'nü kapatmaya gücü yetmez. Sonuçta Kürecik'te bölgeyle ilgili tüm veriler toplanmaya, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'e aktarılmaya devam edecek. Türkiye için üzüntü verici bir durum."

Yorumlar (0)