CHP'den Bakan Bozdağ'a 'İmamoğlu' ziyareti

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan yardımcıları Seyit Torun, Muharrem Erkek ve Bülent Tezcan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile gerçekleştirdikleri görüşmenin akabinde TBMM'de basın toplantısı yaptı. Altay, "Millet iradesini hiç kimseye yem etmeyeceğiz. Hiç kimsenin İBB'ye çökmesine de izin vermeyeceğiz." dedi.

SİYASET 03.01.2023, 20:58
CHP'den Bakan Bozdağ'a 'İmamoğlu' ziyareti

CHP Grup Başkanvekili Altay, CHP Genel Başkan yardımcıları Torun, Erkek ve Tezcan, Adalet Bakanı Bozdağ ile gerçekleştirdikleri görüşmenin akabinde TBMM'de basın toplantısı yaptı.



"Mahkeme tuzun koktuğu yerdir"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'hukuksuzluklar' ile ilgili 'hukuk aramak' için bakanlığa gittiklerini kaydeden Altay, Tezcan'ın görüşmede, Bakan Bozdağ'a "Mahkemelere müdahale edilmesine müdahale etmenizi talep ediyoruz." dediğini ifade etti.

Davanın ilk hakimine, Başkan İmamoğlu'na iki sene ve üstü ceza verilmesi amacıyla baskı yapıldığına ilişkin görsel ve yazılı medyada birtakım haberlerin yer aldığını söyleyen Altay, ilk hakimin kendisine yönelik olarak yapılan baskıyı yakın çevresine anlattığına ilişkin gazete haberleriyle ülkemizin sarsıldığını belirtti. 

HSK'nın (Hakimler ve Savcılar Kurulu), normalde hiçbir bir talep olmadan bu meseleye müdahil olması gerektiğini kaydeden Altay, "HSK'nın bu hususta hiçbir çabası olmadı. 'Ekrem İmamoğlu'na ceza ver.' diyerek baskı yapıldığı öne sürülen hakimin İstanbul'da daha yedi senelik görev süresi varken, birinci senesi henüz yeni dolmuşken yeniden Anadolu'ya tayini çıkarıldı. Bu da iddialar üzerindeki kuşkuyu artıran bir durum. Gelen son hakim de beklenen cezayı verdi. Bu noktada mahkeme tuzun koktuğu yerdir." şeklinde konuştu.

Bahse konu iddiaların incelenmesinin mecburi olduğunu Bekir Bozdağ'a arz ettiklerini belirten Altay, "Bakan Bozdağ ise talimat verebilme yetkisinin kendisinde olmadığını, birinci dairenin başkanında olduğunu ifade etti. Aslında Sayın Bakan, ipe un serdi." diye konuştu.



"Hiç kimse İBB'ye çökemeyecek"


Altay, sonraki süreçte hukuk mücadelesinin süreceğini vurgulayarak, HSK Birinci Dairesine inceleme istemine dair dilekçe sunulacağını söyledi.

İBB'ye yönelik olarak terörle ilişkilendirme ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın tablosunun geri alınmasıyla ilgili süreçler de olduğunu ifade eden Altay, "Öyle gözüküyor ki saray, İmamoğlu'nun ve İstanbulluların kendine attığı şamarın acısını daha tam olarak unutmamış ya da bu acı hala geçmemiş. Artık bu dava CHP için, 16 milyonluk İstanbul halkı için ve İmamoğlu için bir haysiyet mücadelesi, haysiyet davası. Bu mücadeleyi her çeşit bedeli ödemeyi de göz önüne alarak, hukuk sınırları içerisinde kalarak sürdüreceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Millet iradesini hiç kimseye yem etmeyeceğiz. Hiç kimsenin İBB'ye çökmesine de izin vermeyeceğiz. Avukatlarımız aracılığıyla yasal müracaatımız yapılacak." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)