CHP'den AYM'ye iptal başvurusu

CHP '7334 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nun 15 maddesinin iptali için AYM'ye (Anayasa Mahkemesi) başvurdu.

SİYASET 14.09.2021, 19:56
CHP'den AYM'ye iptal başvurusu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, geçtiğimiz temmuz ayında yasalaşan 26 maddelik kanunun 15 maddesinin iptali için AYM'ye başvuruda bulundu. Altay, AYM'ye başvuru dilekçesini verdikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Altay, Meclis'te temmuz ayında yasalaşan kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun Anayasa'ya aykırılığı nedeniyle başvuru yaptıklarını ifade etti. Altay, "Yüce mahkemenin iş yükünün yoğunluğunu çok iyi bilmekle beraber bu çok hassas hususta bir an evvel hızlı ve erken bir karar almasını da kamuoyu üzerinden talep ediyoruz. Kıyılarımız, ormanlarımız, meralarımız rant kapısı olarak görülemez. Buralar hepimizindir, hayvanlarındır, insanlarındır, bitkilerindir, tüm canlılarındır." ifadelerini kullandı.

"Tek adamın insafına bırakıldı"

Başvurudan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyleyen Altay, "Turizmin teşvik edilmesi bir kenara dursun, ormanlar, kıyılar ve meralar tek adamın insafına, tek adamın zihniyetine terk ve teslim edildi. Bunu asla kabul edemeyiz. CHP olarak her daim olduğu gibi devletin, halkın ve ülkenin yararına aykırı bulduğumuz her kararnameyi, her kanunu bu yüce mahkemeye taşımak bizim yurttaştan aldığımız kutlu bir görevdir. Bunu yapmayı sürdüreceğiz." sözlerini sarf etti. 

"Yetkileri saraya devretme söz konusu"

Altay, 26 maddeden oluşan kanunun 15 maddesinin iptali için mahkemeye başvurduklarını dile getirerek, "Bu kanunda yerel yönetimlerin yetkilerini, özellikle turizm alanlarındaki ve kıyılardaki yetkilerini saraya devretme var. Biz bugün bunun için buradayız. Tüm ormanlarımızı rant kapısı gören bir yaklaşım mevcut. Tüm ormanlar turizm merkezi ilan edilemez. Hükümet işi gücü bıraktı kıyılardaki çadırla, şezlongla uğraşacak." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)