CHP'den 'Askıda Otobüs Bileti' kampanyası

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları tarafından başlatılan 'Askıda Otobüs Bileti' uygulamasının ilk bağışçısı oldu. Kılıçdaroğlu, "Bayramlar kucaklaşmaktır, kavuşmaktır. Vakit mesafeleri değil, sevgiyi büyütme vaktidir. Bayramda ailesinin yanına gidemeyen öğrenci kalmasın." dedi.

SİYASET 20.04.2022, 20:22
CHP'den 'Askıda Otobüs Bileti' kampanyası

CHP Gençlik Kolları, Ramazan Bayramı öncesinde 'Askıda Otobüs Bileti' kampanyası düzenledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da söz konusu kampanyanın ilk bağışçısı oldu. 

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"CHP Gençlik Kolları tarafından başlatılan 'Askıda Otobüs Bileti' dayanışmasının ilk bağışçısı olduğum için büyük bir mutluluk duymaktayım. Bayramlar kucaklaşmaktır, kavuşmaktır. Vakit mesafeleri değil, sevgiyi büyütme vaktidir. Bayramda ailesinin yanına gidemeyen öğrenci kalmasın."

"Bayramda otobüs şirketlerinin kullandığı akaryakıttaki KDV ve ÖTV düşürülmeli"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise şehirler arası otobüs bileti fiyatlarının düşmesi gerektiğini kaydederek, "Bayramda otobüs şirketlerinin kullandığı akaryakıttaki KDV ve ÖTV düşürülmelidir. Bilet ücretine uygulanan KDV oranı da indirilmelidir." dedi.

Akın, gerçekleştirdiği yaptığı yazılı açıklamada, hayat pahalılığının, yurttaşların bayramda sevdikleriyle bir araya gelmesini de engellediğini dile getirdi. Bayramı hayat pahalılığı gölgesinde geçiren yurttaşların bayramda aileleriyle buluşmak için bütçelerinin büyük bir bölümünü yol masrafı olarak kullanmak mecburiyetinde kalacağını aktaran Akın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Benzin bir senede 7 liradan 20 liraya yükseldi. Mazot da aynı şekilde 6,5 liradan 22 liraya çıktı. Yurttaşlar yolculuk yaparken iki kez düşünüyor. Geçtiğimiz sene 200 lira olan Sivas-İstanbul bileti şimdi 500 lira. 

Dört kişiden oluşan bir ailenin memlekete gidip gelmesi bir asgari ücrete tekabül ediyor. Emekliler, farklı şehirlerdeki torunları görmek istese 1100 lira olan ikramiyeleriyle yola dahi çıkamıyor. İktidar bu duruma yönelik birtakım tedbirler alabilir. Bayramda otobüs şirketlerinin kullandığı akaryakıttaki KDV ve ÖTV düşürülmelidir. Bilet ücretine uygulanan KDV oranı da indirilmelidir. Otobüslerin geçtiği köprü ve otoyollarda indirim uygulanmalı veyahut direkt olarak bedava olmalıdır. Her gün pahalılık altında ezilen yurttaşımız hiç değilse bayramda rahat bir nefes alabilir."

Yorumlar (0)