CHP'de Tanju Özcan için karar

Faik Öztrak, "Bolu Belediye Başkanı'nın bir kadın hemşehrisi hakkında gerçekleştirdiği yakışıksız açıklamalar sebebiyle, uyarılması talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkine, MYK'de oy birliği ile karar verildi." dedi.

SİYASET 06.09.2021, 18:07 07.09.2021, 17:15
CHP'de Tanju Özcan için karar

CHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya geldi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, toplantıya dair açıklamasının ardından, medya mensuplarının sorularını cevapladı.

Tanju Özcan kararı

"Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a ilişkin herhangi bir karar alındı mı?" sorusu üzerine Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

"Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşehrisi hakkında gerçekleştirdiği yakışıksız açıklamayı kabul edebilmemiz asla mümkün değil, sindirebilmemiz de mevzubahis değil. Fakat kendisi yaptığı hatayı anlayarak kamuoyu önünde özür diledi. Bu özrü de göz önünde bulundurarak, Bolu Belediye Başkanı'nın bir kadın hemşehrisi hakkında gerçekleştirdiği yakışıksız açıklamalar sebebiyle, uyarılması talebiyle, Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkine MYK'de oy birliği ile karar verildi."

Sığınmacıları hedef alan açıklamalarıyla gündeme gelmişti

Özcan, MYK’da durumunun görüşüleceğini öğrendikten hemen sonra kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, “Hayırlısı ne ise o olsun. Ben bu milletin bir neferiyim. Sığınmacılara ilişkin söylediğim sözlerden dolayı yandaş medya ve FETÖ'cüler tarafından linç edildim. Sığınmacılara ilişkin sözlerimden dolayı pişmanlık duymuyorum. Ben, Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim. Takdir CHP yetkililerinindir.” demişti. 

Yorumlar (0)