CHP'de kazan fokurduyor: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na rakip olur mu?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde alınan yenilginin ardından CHP'de kazan fokurdamaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaya giderken istifa edip etmeyeceği merak ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun rakip olarak Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkması ihtimali de kulislerde konuşuluyor.

SİYASET 31.05.2023, 09:35 Hakan Öksüz
CHP'de kazan fokurduyor: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na rakip olur mu?

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yaşanan seçim yenilgilerinin ardından CHP'de hava durgun görünse de kazanın fokurdadığı konuşuluyor. İddialara göre "istifa et" çağrıları sonrası düğmeye basan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaya gidecek. Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden genel başkanlığa aday olup olmayacağı netlik kazanmadı.

Yerel seçim yarışı başlıyor

Seçim gecesi Mansur Yavaş ve İmamoğlu dahil parti kurmaylarını toplayan Kılıçdaroğlu'nun, yol haritasının belirlenmesi için durum değerlendirmesi yaptığı kaydedildi. Yerel seçimlere 10 ay gibi bir süre kalmışken CHP'in zirvesinde değişim yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor.

"Tuncay Özkan'ın odası boşaltılacak" iddiası

Kulislerden gelen bilgilere göre hafta sonu yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesi Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan'ın odası boşaltılacak. CHP liderinin yeni ekibinde Ali Mahir Başarır, Orhan Sarıbal ve Gökhan Zeybek gibi isimlerin bulunacağı konuşuluyor.

Yaz aylarında CHP'de kazan kaynayacak

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktan çekilip çekilmeyeceği bilinmezken 38.Olağan Kurultay'ın yaz aylarında toplanacağı hatırlatıldı. Yerel seçimler öncesi CHP'de değişikliklerin olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na rakip olur mu?

İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasının kesinleşmesi ihtimali nedeniyle İmamoğlu'nun bu kurultayda rakip olarak Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkması beklenmiyor. Maltepe'de önceki gün yaptığı konuşmada, "Değişim iradesini inşa etmeliyiz." diyen İmamoğlu'nun, parti liderliği için 2024'ten sonra harekete geçebileceği konuşuluyor.

Yorumlar (0)