Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ismi değişti 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın isminin “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı” olarak değiştirildiği Resmi Gazete’de yayınlanarak duyuruldu. 

SİYASET 29.10.2021, 07:43 30.10.2021, 09:00
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ismi değişti 

Cumhurbaşkanlığı kararnamelerindeki değişiklikler Resmi Gazete’de yayınlanmaya devam ediyor. Son karara göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın isminde değişikliğe gidildi. “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı” ismini alan bakanlık bünyesinde yeni bir birim kuruldu. 



“İklim Değişikliği” birimi hizmet verecek 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde “İklim Değişikliği” birimi kuruldu. Bu birimde toprağın korunması, iklim değişikliğiyle mücadele, tabii kaynakların geliştirilmesi, çölleşme ve erozyonla mücadele, çığ, heyelan ve sel kontrolü ile entegre havza ıslahı projeleri gibi eylemler gerçekleştirilecek. 

Çölleşme ve erozyonla mücadele amacıyla su havlarının geliştirilmesi amacıyla bölgesel ve ulusal planlamalar ve stratejiler belirlenecek. Doğal afetler ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra ormanla ilgili görevleri yürüten kurumlarla koordinasyon sağlanacak. Ormanlar dışında kalan alanlarda fidanlıklar kurulacak ve bu etkinliklerde bulunan kişiler desteklenecek. 

Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın birimlerinden olan  “Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü” de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesine dahil edildi. 

Yorumlar (0)