Cem Uzan: Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olarak döneceğim

Cem Uzan katıldığı bir TV programında "Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'ye döneceğim." dedi.

SİYASET 22.01.2023, 12:55
Cem Uzan: Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olarak döneceğim

Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi beklenen seçimlere dair açıklamalar yaptı. Uzan, "Aday olup olmadığımın kesinleştiği bir tarih var. Bu tarih ne zaman? YSK adayları açıkladığı günde şapka düşer ve tıraş gözükür. Şimdiye dek sizler biraz merak etmeye devam edin. O günü ben de beklemenizi tavsiye ederim. Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olarak döneceğim." şeklinde konuştu.

TELE1'de katıldığı yayında Uzan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Anayasa ortada, bir kişi 2 defa Cumhurbaşkanı olabilir"

"Kanunlarda yazan neyse o geçerlidir. Anayasa'yı okuduğunuz zaman, eski, yeni sistem gibi bir kelime yoktur. Anayasa'nın 101. maddesi gayet ortada. Bir kişi en çok 2 defa cumhurbaşkanı olabilir. Bunu ilk defa gündeme taşıyan benim. Diğerleri de duyup önemsediler. Ülkemizin hukukçuları değerlendirdi. Anayasa'nın bir kelimesini değiştirme yetkileri bulunmuyor. Anayasa'nın 116. maddesinde "Cumhurbaşkanı seçimlerin tekrarlanmasına karar verirse, TBMM genel seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimi beraber yapılır. Erdoğan'ın beyanatları bulunuyor, yeni sistemde Erdoğan'ın fesih yetkisi yok diye..."

"Seçimler yenilenirse eğer Erdoğan'ın mazbatası iptal edilecek mi?"

En son seçim yenilenmesi 2019 yılının Mart ayında oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri ertelendi. İmamoğlu'na mazbatası verildi ve göreve başladı. İtirazlar neticesinde hani o tarafsız YSK seçimi yeniledi. İmamoğlu'nun mazbatasının iptalini yaptılar. Eğer bu seçimler yenilenirse Erdoğan'ın mazbatası iptal edilecek mi? Buyursunlar bu konuyu Anayasa hukukçularımız tartışsınlar. Ben bir hukukçu değilim. Eğer mazbatanın iptali gerekli olursa, o zaman 4 buçuk senenin tüm kararları da yok hükmünde olur mu, bilmiyorum. Anayasa hukukçuları değerlendirsin."

Yorumlar (0)