Çelik'ten Ermeni kararına tepki: Sorumsuz bir yaklaşım!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, skandal Ermeni kararına ilişkin, "Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olacak niteliktedir. Siyasi açıdan tamamen sorumsuz bir yaklaşımdır." açıklamasında bulundu. 

SİYASET 13.12.2019, 12:40
Çelik'ten Ermeni kararına tepki: Sorumsuz bir yaklaşım!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Senato'sunun 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi. 

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Senatosu'nun 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylara ilişkin asılsız iddiaları esas alan ve Türk-Amerikan ilişkilerinin iklimini zehirleyen kararının hiçbir şekilde kabul edilmediğini ve şiddetle kınandığını bildirdi. 

"Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine engel olacak nitelikte"

Bu temelsiz ve çirkin kararın soykırım endüstrisi lobisini memnun ettiğini ancak tarihi yalan siyasetine alet ettiğini kaydeden Çelik, "Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olacak niteliktedir. Siyasi açıdan tamamen sorumsuz bir yaklaşımdır." ifadelerini kullandı. 

Çelik, bu kararın aynı zamanda fanatik Ermeni çıkar grupları tarafından yönetilen ve tamamen tarihi çarpıtmaya dayanan "soykırım ekonomisi"nin, Amerikan lobicilik sistemi üzerinde ne denli etkili olduğunu gösterdiğine dikkat çekti. 

"Dayanışma ruhuna yönelik sorumsuzca bir yaklaşım"

Şaibeli lobi sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "arşivlerin açılması ve tarihçilerin birlikte çalışması"na yönelik çağrısından Ermenistan'ın kaçtığını aktaran Çelik, "Londra'daki NATO Zirvesi'nde, güncel tehditlere karşı liderler düzeyinde sıkı işbirliği kararlılığı ortaya konmuş iken, Senato'da atılan bu adım NATO İttifakı içerisindeki dayanışma ruhuna yönelik de sorumsuzca bir yaklaşımdır." ifadelerine yer verdi. 

Çelik, ABD Senatosu'nun sorumlu bir tutum içerisinde olmadığını vurgulayarak, "Eğer olsaydı bu süreçte dünün asılsız iddialarıyla bugünün gerçekliğini manipüle etmeye kalkmaz, uluslararası güvenlik, istikrar ve sürdürülebilir diyalog zeminini güçlendirecek adımlar atardı." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)