Çelebi’den emekli maaşını yükseltin çağrısı!

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ANAP Genel Başkanı Çelebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek en düşük emekli maaşlarını asgari ücret seviyesine çıkarmasını istedi. Çelebi, medyayı da eleştirdi.

SİYASET 31.12.2020, 11:49 31.12.2020, 15:31 Hanife
Çelebi’den emekli maaşını yükseltin çağrısı!

ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi partisinin haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Genel Başkan İbrahim Çelebi, 2021 yılının “Türkiye yılı” olacağını belirterek, Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulundu. Çelebi, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi. 

İşte ANAP lideri İbrahim Çelebi’nin açıklamalarından öne çıkanlar:  

“Bazı kadınlar İstanbul Sözleşmesini art niyetli kullanıyor”

Art arda gelen kadın cinayet haberlerine değinen ANAP Başkanı İbrahim Çelebi, cezai yaptırımların hiçbir işe yaramadığını belirterek, “Bu konuda biran önce toplumsal aydınlatma ve toplumsal mücadelenin şart olduğuna inanıyoruz. İstanbul sözleşmesinin hem olumlu hem olumsuz tarafları var. Bu işe art niyetli bakan insanların da bir çırpıda evlilik kurumunu yerle bir ettiklerine de şahit olduk. 20-30 yıllık eşini en ufak tartışmada polise şikayet eder ve eşini eve almayan bayanlara da şahit olduk. Kadın sığınma evlerimiz var ama erkek sığınma evlerimiz yok.” dedi.
Kadına şiddet konusunda medya ve RTÜK’ü suçlayan İbrahim Çelebi, “RTÜK ne yapıyor çok merak ediyorum. Televizyonlarda şiddete yönelten ahlaksız dizi ve filmler boy gösteriyor.” İfadelerini kullandı.


 

“Bazı partiler ittifak söylemleriyle toplumu ayrışma, ötekileştirmeye sevk ediyor”


Genel Başkan Çelebi, bir seçim olmadığı için herhangi bir ittifakta yer almadıklarını ancak devletin ve milletin ali çıkarları için nerde olunması gerekiyorsa orada olacaklarını bir kez daha belirterek partilerin ittifak söylemlerini şöyle eleştirdi:

“Bazı partiler siyasi pay ve çıkarımlara yönelik hep ittifak gözüyle, karşıtlık gözüyle bakıyorlar. Bu Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi, hantal devlet yapısını özellikle parlamentodaki tıkanıklıktan dolayı büyük hükümet krizlerinin çıktığı bir süreçten sonra daha aktif bir hükümet yönetimine geçilmek için anayasa değişikliği ile önlerimize getirildi. Bu sistemde ittifakta olan ama bu ittifakların seçim döneminde olması gerekirken maalesef bazı partiler ortada seçim olmadığı halde toplumsal ilişkilerimizin en zayıf olduğu bir dönemde, tekrar kamplaşma, ötekileştirme psikozuna milletimizi sevk etti.”

ANAP olarak doğru ve yanlışı söylemekten çekinmeyeceklerini belirten Çelebi, hükümetin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının hiçbir partinin ekonomik çözüm önerileriyle çözülemeyeceğini, başta hükümetin kendisi ve bütün partiler olmak üzere toplumca bir seferberlik ilan edip radikal önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.



Çelebi’den AK Parti’ye Hamza Yerlikaya eleştirisi: Sülale devri!

CHP’nin sahte karne iddiaları ile çokça konuşulan ve şimdi de Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına getirilen Hamza Yerlikaya’ya, ANAP Genel Başkanı Çelebi çok sert çıkıştı. Çelebi, “Osmanlıda bir lale devrimiz vardı, bugünde bir sülale devrimiz var.” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Bu ülkede insanlarımız bu kadar sıkıntı çekerken, devlette bir taraftan vatandaşın yarasını sarmaya çalışırken bir taraftan da imtiyazlı ailelerin, insanların, firmaların olmasını doğru bulmuyoruz. Biz hükümetin doğru yaptığı icraatları desteklerken diğer yandan da yaptığı yanlışları söylemekten çekinmeyeceğiz. Bir tane adam eski pehlivanı milletvekili yaparsınız, spor bakan yardımcısı yaparsınız. Ama cumhurbaşkanı baş danışmanı yaparsanız, oda yetmezmiş gibi bir bankaya yönetim kurulu üyesi yaparsanız, bunu yapan hangi akıl bilmiyorum ama bu arkadaşın da hükümete zarar vermemek adına bir elhamdülillah demesini beklerdim. Bir teşekkür edip bu görevden af dilemesini beklerdim. Ama maalesef ki imtiyazlı kişiler, imtiyazlı aileler verdikçe doymuyorlar. Ama ülkenin kaynakları bu ahmaklıklara artık geçit vermemeli.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı: En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getirin!

Asgari ücret kararını da değerlendiren Genel Başkan Çelebi, yeterli bir zam yapılmadığını ancak devletin işvereni de düşünerek ülkenin şuan ki sıkıntılı dönem nedeniyle böyle bir karar alındığını söyledi. Çelebi, diğer Aralık ayındaki asgari ücret gündeminde yapılacak olan zammın vatandaşı daha memnun edici olmasını dileyerek bu konuda kendi projelerini de sunacaklarını belitti.

Çelebi, değerlendirmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza bir çağrımız var. Ekonomiye katkısı olan emeklilerimizin yaşam standartlarının çok altında bir maaşı var. ANAP olarak hükümetten beklentimiz, en düşük emekli maaşının en az asgari ücret düzeyine çekmesini istiyoruz.” dedi.

Çelebi, Muharrem İnce’ye demediğini bırakmadı! 

CHP’nin temmuz ayındaki 37. Olağan Kongresinde, parti yönetimini eleştirip ‘Memleket Hareketi’ başlatan Muharrem İnce, 8 Aralık’ta Memleket Hareketi’nin partileşeceğini söylemişti. İbrahim Çelebi, İnce’nin bu adımlarına şu ifadelerle sert çıkıştı:

“CHP tutmuş İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı yapmış. Ya be Müslüman seni Türkiye’nin en büyük iline Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapıyorlar, seçilemiyorsun. Ondan sonra dönüyorsun egonu tatmin etmek için parti kuruyorsun ve iktidar kanadı senden medet umuyor. CHP’nin döküntülerinin CHP’ye faydası olmamış ki size mi faydası dokunacak? Bir önceki dönem cumhurbaşkanı adayı, ya kardeşim seni daha ne yapsınlar bu ülken en büyük makamları seni aday etmişler, kazanamamışsın. O seçim gecesinde de sana güvenen, inanan insanları yarı yolda bırakmışsın ve senden medet uman bir iktidar görüyorum. Yazıklar olsun size. Yani bu CHP’sini döküntüleriyle Türkiye bir yere varacaksa vay benim ülkemin haline.”

Medya, AK Parti döküntülerini kurtarıcı gibi ilan ediyor

Medya kuruluşlarına da sert çıkışan Çelebi, “Kimin maşası olduğunu bildiğimiz medyalar AK Parti döküntülerini bir kurtarıcı gibi lanse ediyor.” diyerek medya kuruluşlarına bir kez daha sitem etti.

Yorumlar (0)