Çelebi: MHP karışırsa ortalık karışır 

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Esenyurt’taki HDP binasından çıkan görüntülere, “teşkilat binasından çok terör örgütünün hücre evi gibi” değerlendirmesinde bulunarak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seslendi. Çelebi, ‘ MHP bu işe karışmadan bu işi sizin çözmeniz lazım’ dedi.

SİYASET 28.01.2021, 12:26 28.01.2021, 18:09 Hanife
Çelebi: MHP karışırsa ortalık karışır 

Partisinin haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ana Vatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İbrahim Çelebi konuşmasında, CHP’nin öğretmenlere, TSK’ya, vali ve kaymaklara yönelik negatif söylemlerini eleştirerek, Türkiye’nin ana muhalefet partisi olarak konuşmalarına ve seçtiği kelimelere daha dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

İbrahim Çelebi, Devlet Bahçeli’nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına, ‘HDP'yi kapatma davası açın siz yapmazsanız biz yaparız’ çağrısını da değinerek, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına sesleniyorum eğer elinizde yeterli deliller varsa lütfen görevinizi yerinize getirin. Çünkü siz görevinizi yapmaz iseniz MHP’nin müracaatıyla bu parti kapatılırsa Türkiye’deki kamplaşmanın, kör dövüşünün daha da yükseleceğine inanıyorum.” İfadelerine yer verdi.

HDP’nin yeterli delil olmadığı için kapatılamaması durumunda partinin meclisteki vekilliklerinin düşürülmesi, maaşlarının verilmemesi gibi başka cezai yaptırımlar uygulanabileceğini belirten Çelebi, “Esenyurt’taki HDP binası, teşkilat binasından çok terör örgütünün hücre evi gibi. Yetkili mercilerin bu kişiler hakkında gerekli cezaları vermesini talep ediyorum” dedi.



‘Türkiye normalleşmek zorunda’

 Çelebi’nin açıklamalarından bazı satır başları şöyle: 

“Türkiye normalleşmek zorunda. Türkiye Avrupa Birliği'nin ana omurgası bir ülkedir. Pandemide sonra Türkiye'ye adeta Avrupa Birliği'nin yaşlı Avrupa'nın üretim üssü olacaktır. 

Sayın Cumhurbaşkanımız bir ara dedi ki biz yargıda ve adaletten reformu yapacağız NATO'nun üyesiyiz ve ABD ile ilgili sorunlarınız varsa da çözeriz dedi bak dün veya evvelsi gün Avrupa Birliği dışişleri bakanları Türkiye'ye yaptırımı gündemleri den çıkarttı.

Türkiye büyük ve güçlü bir ülke arkadaşlar sevgili milletin bizi ne Avrupa Birliği yok sayabilir ne ABD yok sayabilir ne Rusya yok sayabilir.

ABD'de bir yönetim değişikliği oldu sanki Trump döneminde güllük gülistanlık muşuz gibi şimdi Biden gelince ne olacak diyorlar. Hiçbir şey olmayacak aynen devam ediyor. Türkiye onurlu bir müttefik olarak NATO'nun ABD'den sonra en büyük gücü olarak haklı bir şekilde tezlerini ortaya atacak ve o tezleri de kabul ettirecek.”


 

Yorumlar (0)