Çavuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun "lobi" iddialarına yanıt!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'lobi' iddiası hakkında açıklamada bulundu.

SİYASET 08.11.2019, 11:47 08.11.2019, 12:04
Çavuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun "lobi" iddialarına yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Salı günü CHP grup toplantısında çok tartışılacak bir iddiayı dile getirmişti. Kabinede bulunan bir bakanın, uluslararası 'lobi' faaliyetlerinde bulunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'ndan sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu bakanın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olduğu iddiasını ortaya atmıştı.

"Bu konuda açıklama yapılmadan geçen zaman iddiayı güçlendirir"


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel

Özel, lobicilik faaliyetlerinden ücret aldığını iddia ettiği Çavuşoğlu hakkında “Türk dış politikasını temsil eden bir kişinin böyle bir skandalda adı geçtiği için hemen açıklama yapması gerekiyor. Sessiz kaldığı her dakika ülkenin itibarını zedeler” demişti. Özgür Özel, “Bu iddialar dünyanın neresinde olursa olsun sarsıcı iddialardır. Özellikle görevdeki bir bakan hakkındaysa daha da sarsıcıdır” diye eklemişti. Konunun detaylıca araştırılması gerektiğini söyleyen CHP'li Özgür Özel, “Bu meselenin iki boyutu var. İlki Bakan'ın şahsi itibarıdır. İkincisi ise şu anda görevde olması nedeniyle Türkiye’nin itibarıdır. Bakanın suskunluğu rahatsız edicidir. Bu tip konularda açıklama yapılmadan geçen zaman aynı zamanda iddiayı güçlendirir. Hem bakan hem de bu konuda konuşması gereken diğer kişilerin susması nedeniyle ülkenin uluslararası saygınlığı zarar görüyor” diye konuşmuştu.

"Soros'un sponsor olduğu kuruluşun raporu gerçekle alakalı değil"

Mevlüt Çavuşoğlu, CHP kanadından gelen ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyeliği esnasında yaptığı iddia edilen 'lobi' faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı, Organize Suç ve Yolsuzlukları Bildirme Projesi (OCCRP) isimli kuruluş tarafından sızdırıldığı iddia edilen e-postalar temel alınarak kendisi hakkında çıkarılan iddialara yönelik "Son günlerde kamuoyunun gündemine getirilmeye çalışılan ve George Soros adlı şahsın sponsoru olduğu bir kuruluşun yayınladığı rapordaki iddiaların gerçekle uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

"Siyasi hayatım boyunca hesap veremeyeceğim hiçbir davranışta bulunmadım"

Çavuşoğlu, siyasi hayatı hakkında "Hamdolsun siyasi hayatım boyunca etik olmayan, hesabını veremeyeceğim hiçbir davranışta bulunmadım" diye konuşarak iddialar hakkında "Paul Manafort adını da ilk kez bu şahıs ABD'de ceza aldığında duymuştum. Her ikisi de milletvekili olan (Serhiy) Lovoçkin ve kardeşi ile ise geçmişe dayanan dostluğumuz var. Adı geçen eski Ukrayna Devlet Başkanı (Viktor) Yanukoviç döneminde Başkanlık İdaresi Başkanıydı. AKPM üyesi olduğum dönemde şimdiki AKPM üyesi Türk milletvekilleri gibi birçok üye ülkede çok sayıda seçim gözlemciliği (30 civarı) yaptım. Seçim değerlendirmeleri ise ortak raporda yer alır" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna'nın da içinde bulunduğu Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerinin, hem Avrupa hem de Atlantik kurumları olan Avrupa Birliği ve NATO'yla bütünleşmelerinin arkasında bulunduğunu ve desteğine devam edeceğini de ekledi.

Yorumlar (0)