Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşının yüzüne söyledi!

Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşı Ann Linde'nin "ateşkes" çağrısına, "Azerbaycan topraklarından çekil" çağrısının eklenmesi gerektiğini söyledi.

SİYASET 13.10.2020, 15:57
Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşının yüzüne söyledi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, misafiri İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile Türk Dışişleri Bakanlığında görüştükten sonra ortak basın açıklaması yapıldı.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'nin Yukarı Karabağ'daki çatışmalardan derin endişe duyduklarını belirterek, ateşkes çağrısında bulunmasına ilave yapan Mevlüt Çavuşoğlu, BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) ve AGİT'in (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Karabağ hususunda verdiği kararları işaret ederek, ateşkes çağrısına ek olarak Ermenistan'a da "Azerbaycan topraklarından çekil" diye bir çağrı yapılması durumunda, uluslararası toplumun gerçek anlamda bu problemi çözme arzusunu görebileceklerini ifade etti.

Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in dönem başkanlığını üstleneceğini hatırlattığı AGİT'in kararlarına ve BMGK'nın kararlarına atıfta bulundu.

Ancak kimsenin Ermenistan'a "işgal ettiğin topraklardan çekil" demediğini belirten Çavuşoğlu, Gürcistan ve Ukrayna karşısında Türkiye de dâhil olmak üzere uluslararası toplumun takındığı tavrı örnek gösterdi.

Ukrayna'da AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) misyonunun başında Türk büyükelçisi Halit Çevik'in olduğunu kaydederek, aynı şekilde Gürcistan'da da AGİT'İn misyonlarının bulunduğunu, Kırım veya Ukrayna toprakları ya da Gürcistan toprakları söz konusu olduğu zaman AGİT ve Türkiye dâhil herkesin "Rusya ve oradaki diğer unsurlar çekilsin. Bu topraklar Gürcistan'ın ve Ukrayna'nın topraklarıdır." dediğini ama söz konusu Karabağ olunca aynı çağrının kimseden çıkmadığını vurguladı.

Yorumlar (0)