Çavuşoğlu ile Özersay "ihaneti" mi görüştü?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile telefon görüşmesi yaptı ancak görüşmenin içeriği gizlendi.

SİYASET 16.06.2020, 14:11 16.06.2020, 14:17
Çavuşoğlu ile Özersay "ihaneti" mi görüştü?

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Sadece görüşmeyi duyuran Dışişleri Bakanlığı, Mevlüt Çavuşoğlu ile Kudret Özersay arasında gündeme gelen konuların ne olduğuna dair bilgi vermedi.

Mustafa Akıncı mı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti en son Türkiye gündemine KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye hakkında sarf ettiği ihanet dolu sözler nedeniyle gelmişti.

Türkiye karşıtı açıklamaları ile dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başaran KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in de favori adayı hâline gelmişti. Nikos Anastasiadis, Türkiye ve Türk tarihi hakkında sıkça çirkin çıkışlar yapan Mustafa Akıncı'nın yeniden seçilmesi isteğini dolaylı olarak dillendirmişti.

Daha önce Kıbrıs Barış Harekâtı’na “savaş” diyen, “Barış Pınarı Harekâtında akan su değil, kandır” çıkışı yapan, Türkiye’nin bölgedeki varlığına “Kırım’ın İlhakı” benzetmesi yapan, KKTC’yi Türkiye’ye bağlamayacağını ve ikinci bir Tayfur Sökmen olmayacağını söyleyen, Kıbrıslı Türklerin laik demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istediğini belirterek Türkiye'nin adada düşmanlık yarattığını ima eden Mustafa Akıncı, son olarak Türkiye’nin garantörlüğü yerine Yunanistan ve İngiltere’nin de içinde bulunduğu ortak bir gücün adada konuşlanmasını istemişti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bir Yunan ya da Rum yöneticisinin ancak yapabileceği açıklamalarına sert tepki gösteren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ise Mustafa Akıncı’ya hayli uzun cevap vermiş, Akıncı’nın Kıbrıs Barış Harekâtı ve Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili açıklamalarının da son derece talihsiz açıklamalar olduğunu söylemişti.

Yorumlar (0)