Çavuşoğlu: Erdoğan, Putin görüşmesinin ekseni Suriye olacak

Mevlüt Çavuşoğlu, Putin ve Erdoğan’ın Soçi’de yapacağı görüşmede görüşme konularının ağırlıklı olarak İdlib başta olmak üzere Suriye olacağını kaydetti.

SİYASET 28.09.2021, 13:28 29.09.2021, 09:29
Çavuşoğlu: Erdoğan, Putin görüşmesinin ekseni Suriye olacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kabine toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

S-400 konusuna değinen Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptığı açıklamaların şimdiye dek Türkiye’nin kararlarını etkilemediğini kaydetti.

Çavuşoğlu, Erdoğan ve Putin’in Soçi’de yapacağı zirvede ağırlıklı olarak İdlib ve Suriye konusunun ele alınacağını ve Libya’nın da konuşulabileceğini söyledi.

Mısır’la olan ilişkilere dair de konuşan Çavuşoğlu, planlanmış olan karşılıklı bir ziyaretin henüz olmadığını da ifade etti.

“Taliban ile temas büyükelçilik düzeyinde sürüyor”

Çavuşoğlu, Afganistan’da geçici Taliban hükümetiyle temasın büyükelçilik düzeyinde sürdüğünü söyleyerek, gıda, insani yardım, kış öncesi ve ilaç ihtiyaçlarını konuştuklarını, resmi yazı ile bir talebin söz konusu olmadığını ve sözlü olarak iletildiğini ifade etti.

Çavuşoğlu, “AFAD Kızılay ve diğer kurumlarla toplantılar gerçekleştirildi. Pakistan’dan Alabora’ya insani yardım hususu mantıklı geldi, kabinede de gündeme geldi. Birçoğunu Pakistan’dan alarak karayoluyla göndereceğiz ve daha az maliyetli ayrıca daha çabuk olacak. İnsani yardımları gelecek süreçte artıracağız.” dedi.

Çavuşoğlu, Kabil Havalimanı’nda belirsizliğin sürdüğünü söyleyerek, güvenlik endişelerinin olduğunu, charter uçuşlarının olduğunu fakat düzenli uçuşlar için bir ortam olmadığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)