Çavuşoğlu: Büyük üzüntü duydum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin sağlık sorunları ve buna bağlı istifasından büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

SİYASET 28.08.2020, 15:20
Çavuşoğlu: Büyük üzüntü duydum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun istifasından ayrı, sağlık sorunları yaşamasından ayrı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin bugün sağlık sorunlarını gerekçe göstererek başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya'nın en uzun süre görev yapan başbakanı olan Şinzo Abe'nin Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine çok büyük katkılar sağladığını belirterek, sağlık sorunları yaşamasına ve bu nedenle başbakanlık görevinden istifa etmesine çok üzüldüğünü dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye Türkiye ile Japonya ilişkilerine sağladığı büyük katkılardan dolayı minnettar olduklarını diye getirerek, "Acil şifa" temennisinde bulundu.

Japonya’nın tek seferde en uzun süre Başbakanlık görevini yapan Şinzo Abe, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek "kararlarımı düzgün veremiyorum" demiş ve 2012 senesinden bu tarafa ifa ettiği başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)