Canan Kaftancıoğlu: Militan olduğum doğrudur

Devlet Bahçeli'nin 'militan' söylemine cevap veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Partimin militanı olduğum doğrudur." dedi.

SİYASET 27.01.2021, 21:13 28.01.2021, 18:11
Canan Kaftancıoğlu: Militan olduğum doğrudur

CHP'den valileri ve kaymakamları hedef alarak kullanılan 'militan' ifadelerinin ardından, MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere katılmasından dolayı 'militan' olduğunu dile getirmişti.

Canan Kaftancıoğlu'nun Boğaziçi Üniversitesi protestolarında PKK ve DHKP-C militanları ile aynı safta bulunduğunu iddia eden Bahçeli, oldukça sert ifadelerde bulunmuştu.

"CHP, aynaya bakarak militan görebilir"

Bahçeli'nin, “CHP yönetimi, aynaya bakarak militan görebilir. Boğaziçi Üniversitesi’nde terör örgütleri ile eylem birlikteliği gerçekleştiren PKK ve DHKP-C hayranı il başkanlarına bakmalılar. CHP yönetimi militan arıyorsa, şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı katleden katili morgdan alan milletvekillerine kafa yorsunlar. CHP yönetimi, ısrarla militan görmeyi diliyorsa, bir boy aynasının tam karşısına geçip, lekeli yüzlerini büyük bir titizlikle incelemeliler.” ifadelerine, Canan Kaftancıoğlu'ndan cevap geldi.

"Partimin militanı olduğum doğrudur"

Kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Kaftancıoğlu, 'militan' kelimesinin sözlük anlamlarını paylaşarak, "Partimin militanı olduğum doğrudur." şeklinde konuştu.

Kaftancıoğlu, söz konusu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Partimin militanı olduğum doğrudur. İktidara önerim, Türkiye'ye adaleti, demokrasiyi getirmek ve fakirliği bitirmek için çaba sarf eden CHP militanları ile uğraşacaklarına, terör örgütü militanları ile uğraşmalarıdır. Militan olmak önemli değil, hangi maksatla militanlık yapıldığıdır önemli olan."

Yorumlar (0)