Bülent Ecevit vefatının 14'üncü senesinde mezarı başında anıldı

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit yaşamını kaybedişinin üzerinden geçen 14'üncü senede de düzenlenen bir törenle mezarı başında anıldı.

SİYASET 05.11.2020, 18:28 06.11.2020, 00:51
Bülent Ecevit vefatının 14'üncü senesinde mezarı başında anıldı

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'e yaşamını kaybedişinin 14. yılı sebebiyle Devlet Mezarlığı'nda bir tören düzenlendi.

Törene, DSP Genel Başkanı Önder Aksanal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ali Öztunç ve Yıldırım Kaya, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP'li kimi vekiller, DSP Parti Meclisi üyeleri ve partili isimler katıldı.

Önder Aksal, Ecevit'in kabrine çelenk bırakılması sonrasında konuştu. Ziyaretin korona koşullarında gerçekleştirildiğini ifade etti.

"Siyaset arenasında milliyetçi duruşun timsaliydi"

Aksakal, Ecevit'in gösterdiği yolda aynı ilke ve anlayışla yürümeyi sürdürdüklerini ifade ederek, "Merhum Bülent Ecevit, 97 senelik Türkiye Cumhuriyeti'nin 81 senesini yaşamış ve siyaset arenasında olduğu her aşamada, halkçı, dürüst yaşamın, milliyetçi ve vatansever duruşun timsali olmayı başarmış bir siyaset adamıydı." ifadelerini kullandı.

"Belirsizliğin pençesinde zaman geçiyor"

Bülent Ecevit'in ardından, "PKK ile mücadele, AB ile ilişkiler, Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz'de yapılmış olan kimi yanlışların oluşturduğu enkaz temizlenip asıl olması gerekenlerin şimdi yapılıyor." diyen Aksakal, "Siyaset kurumu da dejenarasyon altında sorunlara çözüm getirmekten uzak yapısıyla kötü gidişi besliyor ve belirsizliğin pençesinde zaman bitiyor." dedi.

Yorumlar (0)