Bülent Arınç’tan 15 Temmuz çıkışı! Beni uyardılar

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Bülent Arınç, meydanlara ineceğini ancak istihbarat tarafından kendisine karşı oluşabilecek fiziki ve sözlü müdahale uyarısı ile vazgeçtiğini dile getirdi.

SİYASET 14.07.2022, 15:51 15.07.2022, 10:16
Bülent Arınç’tan 15 Temmuz çıkışı! Beni uyardılar

Son zamanlarda söylemleri ile kamuoyunda tartışmalara sebep olan eski Başbakan Yardımcısı ve TBMM Başkanı Bülent Arınç, Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Vakfı'nın gerçekleştirdiği Olağanüstü Hal Hukuku görüşmesine katılım sağladı.

Paylaştığı yazı tepki çekmişti

Arınç konferansta, KHK’lılar ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu. Arınç geçtiğimiz dönemlerde de aynı konuyu ele aldığını ve "KHK'lar bir faciadır” ismiyle paylaştığını ifade etti.

“Birinin ifadesiyle mahkum olunuyor”

KHK'ların terörist olmadığını ifade eden, “İhraç edilen kişilerden bazılarının hala üzüntüsünü yaşıyorum. KHK'lılar terörist olarak görülmemeli.15 Temmuz'da gerçekleşen hain darbe girişimi konusundan da oldukça uzak duruyoruz. Darbe girişimi Ankara'da yaşanıyor. Kars'ın kazası olan Digor’da bir imam aidiyet, iltisak ve irtibat nedeniyle işinden çıkarılıyor. Ayrıca birilerinin verdiği ifade ile hakkında işlem başlatılıyor ve mahkûm hale geliyor" dedi.

“15 Temmuz’da 251 insan hayatını kaybetti”

KHK’lıların toplumdan uzaklaştığını ve utanç içerisinde hayat sürdüklerini dile getirerek, "15 Temmuz günü 'Ne yaşandığın tam olarak bilmiyorum' diye konuşanlarla ve lafı ağzının içerisinde dolaştıranlarla benim işim olmaz. O gün fiili bir şekilde darbe girişimi gerçekleşti. Eğer ki muvaffak olma durumları olsaydı yaşanacakları bile düşünmek istemezdim. O gün toplamda 251 insanımız hayatını kaybetti" şeklinde ifade etti.

“Fiziki müdahaleye maruz kalabilirsiniz”

“Ben 15 Temmuz sonrasında insanlara konuşma yapacaktım” diyen Arınç, "Örneği bir pazar yerine gitsem, iki kişi çıksa ve dese ki 'Bu FETÖ'cü'. O an orada ne yaşanırdı bilmiyorum. Benim düşüncem 15 Temmuz’un ardından meydanlara inip bu kişilere karşı çıkmaktı. Daha sonra istihbarattan tarafıma bilgilendirme geldi. Dediler ki 'İnsanlar konuşa yaptığınız yerde sizi yuhalatacaklar, belki bir fiili müdahaleyle karşı karşıya kalacaksınız'" ifadelerini kullandı.

“İhbarlar boyutunu aştı”

Arınç, açılan iddianamelerden ve davalardan haberinin olduğunu söyleyerek, KHK yoluyla çıkartılan bir akademisyenin yaşadığı olayı aktardı.

Bülent Arınç, " O dönemde YÖK'e, belirli listeler geldi. 3-4 tane YÖK mensubu, listelere göz attı ve birisi bildiğimiz kişi çıktı. 'Bu kişi FETÖ'cü olamaz, hatta onlar bu kişiyi düşman olarak görüyor' dediler. Daha sonrasında üniversitenin rektörüne ‘neden bu kişiyi KHK listesine koydunuz’ diye sordular. Karşısında ki kişi ise, 'O rektörlük seçimleri yapılırken benim aleyhimde görev aldı' dedi. Anlayacağınız ihbarlar çok garip bir boyuta geldi. Artık ev sahipleri, kiracısını dairesinden çıkarabilmek için tahliye 'Kiracımın FETÖ ile ilgisi var' diyebiliyor" dedi.

KHK’lılara öneri: MHP ile görüşün

KHK'lılara sadece AK Parti'yle görüşmemelerini tavsiye eden Arınç, “Bu konuda MHP'yle de temas halinde olmalısınız. Siyasette şu anda Cumhur İttifakı yer alıyorsa, görüşmeniz gereken yalnızca AK Parti olmamalı. Neden MHP ile ilgili bir çalışma yapmıyorsunuz? Sayın Bahçeli'de bu konuda söz sahibidir. Hatta o kadar söz sahibidir ki, iki yıl öncesinde düzenlenen bir koşullu tahliye mekanizmasına dilediklerini getirdiler, görmek istemediklerini ise terör suçlusu olarak lanse ettiler" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)