Bülent Arınç'dan asgari ücret değerlendirmesi

Bülent Arınç dün açıklanmış olan 4 bin 253 TL'lik yeni asgari ücretin tatmin edici düzeyde olduğunu ve enflasyona çalışanların ezdirilmediği olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

SİYASET 17.12.2021, 18:39 17.12.2021, 18:52
Bülent Arınç'dan asgari ücret değerlendirmesi

2022 yılına sayılı günler kala milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yeni yılda uygulanacak olan asgari ücret miktarı açıklandı.
İşçi, devlet ve işveren temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından zam miktarı belirlendi.

Kararı duyurmak için kameralar karşısına geçen Erdoğan, 2022 senesinde uygulanacak olan asgari ücretin yüzde 50,4 zam ile toplamda 4 bin 253 TL olacağını kaydetti.

Birçok siyasinin konuya ilişkin değerlendirmesi oldu. Bülent Arınç'dan da konuya dair değerlendirme geldi.

"Müspet bir gelişme"

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Arınç, belirlenmiş olan asgari ücretle çalışanların enflasyon karşısında ezdirilmemesini olumlu bir gelişme olarak karşılayarak şunları söyledi:

"Dün açıklanmış olan tatmin edici orandaki zamla asgari ücretin enflasyona ezdirilmemesi amacı toplumun ekseriyetince takdir gören önemli bir gelişmedir.

"Karar alıcı merciler duruşlarından taviz vermemelidir"

Karar alıcılar, açıklanmış olan bu miktarın enflasyon, manipülatif hareketler ve yüksek döviz kuru karşısında değerini yitirmemesi ve sonraki zam görüşmelerine dek alım gücünün korunması maksadıyla kararlı duruşlarından tavizde bulunmamalıdır.
Aynı düzenlemeyle işverenimiz için atılmış olan adımların, işverenin istihdama sağlamış olduğu katkıyı akamete uğratmayacak düzeyde genişletilebileceğini düşünüyor ve bütün paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum."

Yorumlar (0)