Bülent Arınç: İstanbul seçimlerini iptal etmeyin diye yalvardım!

Ekrem İmamoğlu'nun kazanmış olduğu 2019 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul seçimlerinin tekrarlanmamasına ilişkin yalvardığını ifade eden Arınç, "Sakalım yok diye belki de beni dinlemiyorlar, şeklinde konuştu."

SİYASET 20.01.2023, 15:29
Bülent Arınç: İstanbul seçimlerini iptal etmeyin diye yalvardım!

Seçim sürecine iyiden iyiye giren Türkiye'de partiler çalışmalarına devam ediyor.

Geçmiş senelerde siyaset sahnesindeki kimi isimler de yapmış olduğu paylaşımlarla kamuoyunda ses getiriyor.

22. Dönem Meclis Eski Başkanı ile AK Parti Kurucular Kurulu üyesi Arınç, katıldığı Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Arınç, 2019 yılında yapılmış olan İstanbul seçimlerine dair yaptığı açıklamada dikkat çeken sözler sarf etti.

"Bunu yapmamaları için yalvardım"

Seçimlerin yenilenmesini doğru bulmadığını ifade eden Arınç, "3 yıl evvel kimin önüne farklı şekillerde geçerseniz eğer o adamı büyütürsünüz. Bunu yapmamaları için yalvardım. Belki sakalım yok diye beni dinlemiyorlar." şeklinde konuştu.

Arınç, İmamoğlu'na ilişkin siyasi yasak kararına dair şunları söyledi:

"Damdan düşenin halini damdan düşen eğer bilir diyorlarsa İmamoğlu ile başka olayların arasında bağlantılar kurabilmek mümkün. Ben 5 sene ağır hapse mahkum oldum. 2 yılın ardından beraat ettim. Bunun ardından milletvekili, Başbakan yardımcısı ve Meclis Başkanı oldum. Cumhurbaşkanımız hapis yattı, Başbakan oldu, şimdi ise Cumhurbaşkanlığı görevinde. Tüm bunları yapan bir kişinin "biz buna siyasi bir yasak getirelim, birileri getirsin" şeklinde davranırsanız, benim 3 sene evvelki konferanslarıma bakınız, bu kişiyi büyütürsünüz ve hiçbir emelinizi de ulaşamazsınız. Kimin önüne farklı şekillerde geçerseniz o adamı büyütürsünüz. Bunu yapmamaları için yalvadım. Sakalım yok diye belki de beni dinlemiyorlar ancak her şey ortada... Bir hakim şöyle demiş, o hakim araya girmiş vesaire. Herhangi bir şey gizli kalmıyor. Bugün her şey apaçık ortada. Bir yandan sosyal medya, öte yandan çıkan fotoğraflar. Sonuç itibarıyla bunu söylüyorum."

Yorumlar (0)