Buldan: Meral Akşener, cumhurbaşkanlığına uygun değil

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini korurken, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan İYİ Parti lideri Meral Akşener ile ilgili açıklama geldi. Buldan, “Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı için uygun değil” dedi. 

SİYASET 25.07.2022, 11:15
Buldan: Meral Akşener, cumhurbaşkanlığına uygun değil

Katıldığı bir programda siyasi gündemi değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 2023 seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merakla beklenirken, bu konuda uzun süredir İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de adı geçiyordu. Meral Akşener’in olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buldan, böyle bir karar alınması halinde buna sıcak bakmayacaklarını dile getirdi. 

“Akşener’in adaylığına sıcak bakmıyorum”

Akşener’in olası adaylığına ilişkin görüşlerini paylaşan Buldan, “Ben şahsen Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığına aday olmasına sıcak bakan bir kişi değilim. Çünkü o koltukta daha demokrat, daha özgürlükçü, daha bağımsız ve hatta daha kadın bir siyasetçinin olması gerekiyor. Elbette ben Akşener’in siyasi duruşuna karışacak birisi değilim. Herkes kendi belirlediği yolda siyasi hayatına devam eder. Ancak kendi çizgisinin ve söylemlerinin cumhurbaşkanlığı için uygun olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Alpay Özalan da açıklama yaptı

Buldan’ın bu açıklamaları sonrası AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan da Twitter hesabı üzerinden görüşlerini paylaştı. Buldan’ın açıklamalarını içeren videoyu paylaşarak değerlendirmelerde bulunan Özalan, “HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan itiraf ediyor. Akşener’in adaylıktan neden geri adım attığı belli oldu. Meral Akşener, HDP’ye yaranmak için, ‘Selahattin Demitaş ile kahvaltı yaparım’ ifadelerini kullanmıştı. ‘Pervin Buldan ile de kahvaltı yaparım’ deseydi, belki o zaman adaylığına sıcak bakardı” dedi. 

Yorumlar (0)