Buldan: Bu tip saldırılara karşıyız

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İstiklal Caddesi’ndeki patlamadan dolayı derin üzüntü ve acı duyuyoruz. Partimiz, bu tip saldırıların karşısındadır” dedi.

SİYASET 15.11.2022, 16:50 16.11.2022, 09:21
Buldan: Bu tip saldırılara karşıyız

HDP grup toplantısında açıklamalarda bulunan Pervin Buldan, İstiklal Caddesi’ndeki terör eylemi sebebiyle üzüntüsünü dile getirdi. "Patlamadan dolayı derin üzüntü ve acı duyuyoruz” diyen Buldan, faili kim olursa olsun HDP olarak bu tip saldırılara karşı olduklarını vurguladı. Buldan, “Taksim'de 2 gün önce yaşanan patlamada şimdiye kadar 6 yurttaşımız hayatını kaybetti. Aralarında ağır yaralıların da olduğu 81 kişinin yaralanmasına ilişkin tarifsiz acımızı paylaşmış, başsağlığı dilemiştik" şeklinde konuştu. 

AK Parti’ye eleştiri

Taksim’deki saldırı kapsamında AK Parti’ye de eleştirilerde bulunan Buldan, “Bu vahşetin ilk anından itibaren algı operasyonlarından medet uman akıl, sosyal medya karartması ve yayın yasağıyla, Türkiye halklarının gerçekleri öğrenmesini engellemeye çalışmıştır. Çok geçmeden ortada bir bombalı saldırının ve acımasız bir katliamın olduğu anlaşılmıştır. Partimiz, bu ülkede şiddetsiz, çatışmasız, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele eden, bunun için ağır bedeller ödeyen bir partidir” ifadelerini kullandı. 

“Biz demokratik siyasette ısrarcı ve kararlıyız”

"Türkiye toplumuna korku salarak siyasete şekil verme çabalarına yabancı değiliz" diyerek sözlerine devam eden Buldan, “Toplumu kutuplaştırarak seçim sürecine şekil verme çabalarına HDP olarak müsaade etmeyeceğiz. Topluma dayatılan bu şiddet iklimi reddedilmeli, kutuplaştırma tuzağına düşülmemelidir. Biz demokratik siyasette ısrarcı ve kararlıyız. Ülkenin ihtiyacı acil demokrasi, hukuk, adalet ve eşitliktir. Her türlü kaos planına, toplumun şiddetle esir alınma girişimine karşı durmak, her vicdan sahibi yurttaşımızın görevidir” şeklinde konuştu. 

“Bu acı olaydan hamaset yarışı çıkarılmamalı”

Güçlü demokratik sistemi Türkiye’ye yerleştirmek zorunda olduklarını belirten Buldan, “Siyasetin ve parlamentonun bu acı olaydan çıkaracağı sonuç hamaset yarışı değil, şiddet ve çözümsüzlük sarmalından ülkeyi kurtaracak demokratik yolları birlikte tartışmak olmalıdır. Toplumu esir altına almaya çalışan kaos planlarını boşa çıkarmanın yolu, güçlü demokrasi planını bu ülkenin gerçeğine dönüştürmekten geçer" dedi.

Yorumlar (0)