Bozdağ'dan altılı masa çıkışı: Yönetime çökecekler

Katıldığı avukatlar buluşmasında önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, altılı masayı kıyasıya eleştirdi. Yüzde 1 oyu bile olmayan partilerin, ülkenin yönetimine çökeceğini söyleyen Bozdağ, "Ülkeyi yönetecek lider yerine özel kalem müdürü arıyorlar. Yüzde 51'in oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanı, masanın üyelerinden talimat alacak. Milletin yetkisi ayaklar altına alınmış olacak." dedi.

SİYASET 12.01.2023, 11:49 Hakan Öksüz
Bozdağ'dan altılı masa çıkışı: Yönetime çökecekler

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi'nde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen avukatlar buluşmasına katıldı. Batmak üzere olan bir Türkiye'yi 2002 yılında devralan AK Parti kadrolarının ülkeyi baştan başa değiştirdiğini söyleyen Bozdağ, "ayrımcılığa son" parolasıyla memleketin dört bir yanını değiştirdiklerini dile getirdi. 

"DGM hakkındaki ifadeler bile parti kapatma gerekçesiydi"

Türkiye'nin geçmişiyle bugünü arasında ciddi farkların olduğuna değinen Adalet Bakanı Bozdağ, "Anayasa'da hukuk devleti olduğumuzla ilgili ifadeler vardı ancak çok sayıda hukuksuzluk yaşanıyordu. Yargının üstünde gölgeler vardı. Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) gibi demokrasiye aykırı kurumlar vardı. DGM'lerin kaldırılacağını söyleyenlere bile davalar açılıyordu. Bu tarz ifadeler, parti kapatma gerekçesi sayılıyordu. Bugün artık DGM'ler yok, özel yetkili mahkemeler var. Bunlar, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesine göre kurulmuştur. Diğer mahkemelerden ayrıcalıklı bir mahkeme bugün yok." ifadelerini kullandı.

"CHP zihniyetinin ürünü askeri yargıyı ortadan kaldırdık"

AK Parti'den önce Türkiye'de sivil ve askeri olmak üzere iki farklı yargı olduğunu hatırlatan Bozdağ, "Bu durum, CHP zihniyetinin ürünüydü. Hukuk devletinde böyle bir şey söz konusu olamaz. Biz de bu düşünceden hareketle yargıda birliği sağladık, askeri mahkemeleri kapattık. Anayasa Mahkemesi de hukuki normlara uygun olarak yeniden dizayn edildi. Anayasa Mahkemesini askeri vesayetten kurtardık, sivil mahkemeye dönüştürdük. Eskiden adı 'Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu' olan Hakimler Savcılar Kurulundaki kast sistemine son verdik. Hakimler Savcılar Kurulu, hem mali hem de idari özerkliğe kavuştu." dedi.

"Yüzde 1 oyu bile olmayan partiler, yönetime çökecek"

Konuşmasında siyasetin gündemindeki tartışmalara da değinen Bozdağ, altılı masayı kıyasıya eleştirdi. Masanın dün yapılan toplantısından sonra dün yapılan açıklamada dişe dokunur bir şeyin olmadığını kaydeden Bekir Bozdağ, "Bir yıl sonra karar ancak karar alabildiler. Cumhurbaşkanı adayı konusunda istişareler yapacaklarmış. Verdikleri karar ne? Cumhurbaşkanının kararlarında masanın diğer üyelerinin de imzası olacakmış. Yani cumhurbaşkanı değil, emir eri arayışındalar. Ülkeyi yönetecek lider yerine özel kalem müdürü arıyorlar. Yüzde 1 oyu bile bulunmayan partiler, Türkiye'nin yönetimine çökecek. Yüzde 51'in oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanı, masanın üyelerinden talimat alacak. Milletin yetkisi ayaklar altına alınmış olacak. Bu, anayasaya darbe demektir. Altı lideri toplasan bir Tayyip etmez."  değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)