Bir itiraf da HDP'den!

Kemal Kılıçdaroğlu önce açıkladı, sonra inkar etti, sonra "ne var bunda" dedi; Meral Akşener "Yap-ma-dık" dedikten sonra sessizliğe büründü. Dün ortak anayasa çalışmasının başındaki CHP'li İbrahim Kaboğlu "Yaptık" dedi, bugün de HDP'den itiraf geldi.

SİYASET 22.11.2020, 13:17 24.11.2020, 01:01
Bir itiraf da HDP'den!

CHP, HDP, İYİ Parti ve SP'nin ortaklaşa ve gizli yürüttüğü skandal içeriğe sahip anayasa çalışmalarına dair yol haritası, uzlaşma metni ve çerçeve metin İYİ Parti eski milletvekili Ümit Özdağ tarafından açıklanmış, İYİ Parti'nin eski genel başkan yardımcısı Adem Taşkaya çalışmalara dair video kayıtlarının olduğunu söylemiş, ortak çalışmanın başındaki isim olan CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu biri dün olmak üzere peş peşe "4 parti olarak anayasa çalışması yaptık" itirafında bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "hayretle izliyorum" diyerek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise "Yap-ma-dık" diyerek inkâr ettiği 4 partili anayasa çalışmasına ilişkin HDP'den de itiraf geldi.

CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin 2018 senesinde yaptığı "ortak anayasa" çalışmasıyla ilgili açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, bunun bir girişim olduğunu, yani anayasa çalışmasının bir girişim olarak o noktada kaldığını, anayasa ile ilgili 4 partinin kendi aralarında çeşitli çalışmalar da yaptığını, 4 partinin kendi aralarında anayasa çalışması yapmasının doğal olduğunu savundu.

Yorumlar (0)