Bir araya gelen Kılıçdaroğlu ile Akşener'in sessizliği dikkat çekti!

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmalar yaşanırken CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Akşener'i makamında ziyaret etti. Yaklaşık iki saat süren görüşme sonrası gazetecilere poz veren iki lider, gündemle ilgili soruları yanıtlamadı.

SİYASET 29.09.2022, 17:38 30.09.2022, 13:00 Hakan Öksüz
Bir araya gelen Kılıçdaroğlu ile Akşener'in sessizliği dikkat çekti!

2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye siyasetinde adaylık tartışmalarını alevlendirdi. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Genç Parti'nin kurucu başkanı Cem Uzan da adaylığını koyan isimler arasına girdi. Millet İttifakı ise aday konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Altılı masanın adayı kim olacak?

İzmir'de partililere hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Benimle beraber misiniz?" sorusunu kalabalığa yöneltmesi, "Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor." iddiasını bir kez daha gündeme getirdi. Altılı masanın en güçlü iki üyesi olan Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında gizli bir çekişmenin olduğu ileri sürüldü.

Görüşme iki saat sürdü

Altılı masada çatlakların oluştuğuna dair haberlerin çıkmasının ardından Kılıçdaroğlu ile Akşener ilk defa bir araya geldi. İYİ Parti lideri Akşener, parti genel merkezini ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nu makamında ağırladı.

Yaklaşık iki saat devam eden görüşmenin ana gündem maddesinin "cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi" olduğu iddia edildi. Görüşme sonrası gazetecilere poz veren liderler, sorulara cevap vermekten kaçındı. Bu sessizlik, "İki lider arasında gerginlik mi var?" sorusunu gündeme getirdi.

Yorumlar (0)