Binali Yıldırım’ın kuş diliyle imtihanı 

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Giresun Kuşköy’ü ziyaret etti. “Yaşayan insan hazinesi” ödülüne sahip olan ve ıslık dilini icra eden Mustafa Civelek’i ziyaret eden Yıldırım’ın köylüler tarafından ıslıkla karşılanması ve karşılığında ıslık diliyle cevap vermeye çalışması renkli görüntülere sahne oldu.  

SİYASET 31.01.2022, 12:12 31.01.2022, 12:17
Binali Yıldırım’ın kuş diliyle imtihanı 

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye’de ıslık dilinin kullanıldığı tek köy olan Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy’ü ziyaret etti. “Yaşayan insan hazinesi” ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alan ve ıslık dilini icra eden kişi olarak bilinen Mustafa Civelek’i köyde ziyaret eden Binali Yıldırım, kemençe ve ıslık diliyle karşılandı. 



Yıldırım, ıslık diliyle cevap verdi 

Binali Yıldırım, kendisini ıslık diliyle karşılayan halka ıslık diliyle cevap vermeye çalışınca renkli görüntüler ortaya çıktı. Binali Yıldırım, Mustafa Civelek ve Kuşköy ile ilgili şunları ifade etti: “Cumhurbaşkanımıza vekaleten Kuşköy’e geldim. Nasipte burada bulunmak da varmış. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Külliye’de bir etkinlik düzenlendi ve özel ödüller dağıtıldı. Bu ödüllerden biri de Mustafa Amca’ya verildi. Köyünüz bu şekilde tüm ülkeye tanıtıldı. Mustafa Amca, Cumhurbaşkanımızı Kuşköy’e davet etmişti. Salonda ise ya kendisinin geleceğini ya da benim geleceğimi söylemişti. Bugün ben buradayım.” 



“Sizler, buralara sahip çıkıyorsunuz” 

“İyi ki şu anda buradayım. Bu bölgeler oldukça zor erişimli ancak siz buralara sahip çıkıyorsunuz. Tabiat şartları ve olumsuz kış mevsimine karşın toprağınıza sahip çıkıyorsunuz. Hepiniz en güzel vatandaşlık vazifesini yerine getiriyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Siz ve sizin gibiler sayesinde ay yıldızlı bayrağımız her yerde dalgalanıyor. Önümüzde çok önemli günler var, büyük hedeflerimiz var. Büyüklerimiz, kadınlarımız ve gençlerimiz için güzel günleri hep birlikte inşa edeceğiz.” 

Yorumlar (0)