Binali Yıldırım: "Ülkemizi nereye getirdiğimizi herkes görüyor"

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, “21 sene önce doğan yavrularımız bugün askerliğini yaptı, evlendi ve hayata atıldılar. 20 sene boyunca hayata AK Parti’yle gözlerini açanların mukayese edeceği başka bir iktidar veya başka bir lider yok” sözlerini kullandı.  

SİYASET 14.09.2022, 15:24 14.09.2022, 16:49
Binali Yıldırım: "Ülkemizi nereye getirdiğimizi herkes görüyor"

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, birtakım ziyaretler için Sinop’a geldi. 

“Ülkemizi nereden nereye getirdiğimizi herkes fark ediyor ve takdir ediyor” 

Yıldırım’ı tarifeli uçakla geldiği Sinop Havalimanı’nda Vali Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ve yanındaki heyet karşıladı. Valilik binasındaki kamu kurum amirlerinin karşılamasının ardından Valilik Anı Defterine imza atan Yıldırım, Sakarya Caddesinde esnafları ziyaret ederek kolaylıklar diledi. AK Parti Sinop İl Başkanlığı’nda partililerle görüşen Yıldırım, 21 yıllık AK Parti iktidarıyla 20’li yaşlarındaki gençlerin kendilerini mukayese edecekleri başka bir iktidar olmadığını söyledi ve Türkiye için 2023’ün iki nedenle önemli olduğuna dikkat çekti.

Son 21 yılda doğanların bugün hayata atıldıklarını belirten Binali Yıldırım, “Dile kolay, 21 sene önce doğan yavrularımız askerliğini yaptı, evlendi ve hayata atıldılar. Oy da kullanıyor. Şu anlama geliyor, 20 yıl boyunca AK Parti’yle hayata gözlerini açanların kıyaslayacağı başka bir iktidar ya da bir lider de yok. 1990’ları hatırlamıyor, 28 Şubat’ı 5 Nisan ekonomik krizini, 2000-2001 krizini bankaların batışını atalarından duyuyorlar. 1980 darbesinden habersizler. 1970’li yılları, 1950’leri söylemiyorum 1960 darbesini biz de hatırlamıyoruz. O zaman çocuktuk. Geçen 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi nereden nereye getirdiğimizi herkes görüyor ve takdir ediyor” şeklinde konuştu. 

“Geçtiğimiz çeyrekte 11,4 büyüme hedefini yakaladık” 

Yapılan gelişimlerden söz eden Yıldırım, “Milli gelirde Türkiye’yi 4 kat büyüttük. Yollarımızı 6 kat, havaalanlarımızı 2 kat arttırdık. Okullarla, şehir hastaneleriyle, sanayi tesisleriyle harika bir ilerleme kaydettik. Biz iktidara geldiğimiz zaman 20 milyon çalışan vardı, bugün 31 milyon var. Dünya krizden krize giderken geçtiğimiz çeyrekte 11,4 büyümeyi gerçekleştirdik” açıklamasını yaptı. 

Ukrayna-Rusya savaşına dikkat çeken Yıldırım, “Birçok soruna rağmen, yüksek enflasyona, salgına ve kuzeyimizde devam eden savaşa rağmen... Kuş uçuşu buradan 45 dakika kuzeyimizde bir savaş yaşanıyor. Bunun en fazla etkilediği yer Sinop ve devlet olarak en çok etkilediği Türkiye. Bu sebeple 2023, iki açıdan önemli; birincisi 2023’te Cumhuriyetimiz 100 yaşına giriyor. Devletlerin tarihinde 100 sene çok uzun bir süre değil, Osmanlı’nın 619 yıl 3 kıtada hüküm sürdüğünü göz önünde bulundurursak 100 yıl, devletler için kısa bir süre sayılır. İkinci olarak da yeni yüz yıla hazırlanıyoruz, birinci milenyumdan ikinci yüzyıla geçiş döneminde yeniden cumhurbaşkanı seçeceğiz. Cumhurbaşkanımıza Sinop hep destek verdi, yüzde 65’ler civarında desteği var. Fakat bu yetmez” sözlerini kullandı. 

Programın ardından AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Boyabat’ta okul açılışı yapacak.

Yorumlar (0)