Binali Yıldırım muhalefete yüklendi: Farklı arayışlar içindeler!

Malatya ziyaretinde partisinin il başkanlığını ziyaret eden AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 2023 yılında yapılacak seçimlere değindi. Muhalefete yüklenen Yıldırım, "Biz isterdik ki iktidardan daha sıkı çalışan bir muhalefetimiz olsun. Muhalefette böyle bir kafa yapısı yok. Onların tek derdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı indirmek." dedi.

SİYASET 21.07.2022, 16:43 21.07.2022, 16:53 Hakan Öksüz
Binali Yıldırım muhalefete yüklendi: Farklı arayışlar içindeler!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Malatya ziyareti kapsamında çeşitli açılışlara katıldı, esnafla sohbet etti. AK Parti Malatya İl Başkanlığına giderek partililerle buluşan Yıldırım, burada bir konuşma yaptı.

2023 vurgusu

2023 yılında yapılacak seçimin önemini vurgulayan Yıldırım, "Önemli bir sınav vereceğiz. Türkiye'nin gelecek yıllardaki rotası, bu seçimin ışığında çizilecek. 2023 yılı Türkiye için nasıl anlamlar içeriyor? Birincisi, 2023 cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olacak. Bu açıdan sembolik bir değeri var. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Cumhuriyetin ilanının 100'üncü yılına girerken hem içerde hem dışarda çeşitli oyunlar tezgâhlanıyor. Darbeler ve vesayetlerle başarıya ulaşamayanlar, farklı arayışlar içine girdi." ifadelerini kullandı.

"Türk milleti buna müsaade edecek mi? "

Muhalefet partilerinin Cumhur İttifakı'na karşı kendi oluşumlarını kurduğunu hatırlatan Binali Yıldırım, "Gerçekten de bir şeyleri değiştirebileceklerine inanıyorlar. 2023 yılında kendi adaylarının cumhurbaşkanı seçileceğini zannediyorlar. Şunu hiç düşünmüyorlar. AK Parti'nin gençlik ve kadın kadroları buna 'olur' diyecek mi? Türk milleti buna müsaade edecek mi? Bunu düşünmek lazım. 2023'te Malatya'da bunun cevabı verilecek, destan yazılacak." dedi.

"Bunlara karşı 20 yıldır savaşıyoruz"

Gelen saldırılar karşısında AK Parti'nin dimdik duracağını aktaran Binali Yıldırım, "Kardeşliğimize zarar vermek istiyorlar. Birliğimizi bozmayı hedefliyorlar. AK Parti'nin başındaki lider olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlara karşı 20 yıldır sınav veriyor. Ortada bir tecrübe var. 2013'e, 2016'ya, 2017'ye bakın. 15 Temmuz'da verilen mücadeleyi hatırlayın. Ne yaparsa yapsınlar, isteklerine ulaşamadılar." değerlendirmesinde bulundu.

"Muhalefetin tek derdi Erdoğan'ı indirmek"

Muhalefetin kafasında Türkiye'nin sorunlarının çözümüne dair herhangi bir fikir olmadığını kaydeden Yıldırım, "Biz isterdik ki iktidardan daha sıkı çalışan bir muhalefetimiz olsun. Muhalefet proje üretsin, somut şeylerle iktidarı zorlasın. Bunu isterdik ancak muhalefette böyle bir kafa yapısı yok. Onların tek derdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı indirmek. E sonra ne olacak? Var mı bir planınız? Türk milletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıkacağını düşünüyorum." dedi.

Yorumlar (0)