Binali Yıldırım: 2023'te üç tane bayramımız var

Sivas'ta konuşan Binali Yıldırım, "2023'teki ilk bayramımız ramazan, üçüncü bayramımız kurban. İkisinin arasında bir bayram daha olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızı inşallah rekor bir oyla yeniden başımıza getireceğiz." dedi.

SİYASET 12.07.2022, 22:24
Binali Yıldırım: 2023'te üç tane bayramımız var

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, AK Parti Sivas İl Başkanlığı'nca Buruciye Medresesi'nde yapılan bayramlaşma töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, bayramların küskünlüklerin ve kırgınlıkların son bulduğu, kardeşliğin doruk noktaya ulaştığı özel günler olduğunu dile getirdi.

Ülkemizin zor bir coğrafyada mücadele vermekte olduğunu kaydeden Yıldırım, "Türkiye, İbn Haldun'un da dediği gibi çok zor bir coğrafyada, coğrafya bizim kaderimizdir. O halde biz de bu kaderle birlikte tüm bu zorlukların üstesinden gelmek mecburiyetindeyiz." dedi.

"Bu kentin insanları yiğittir"

Zorlukların üstesinden gelebilmenin yolunun kardeşlik, beraberlik ve birlikten geçtiğinin altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dışarıda ve içeride ülkemiz üzerinde planlar yapanlara karşı inadına beraberliğimizi ve birliğimizi koruyacağız. Ay-yıldızlı bayrağımızın altında bağımsız ve özgür olarak gelecek günlere, senelere emin adımlarla yürüyeceğiz. Cumhuriyet'i kuran kent, ülkemizin geleceğinin de şimdiden teminatıdır, bu kentin adı Sivas'tır. Bu kentin insanları yiğittir."

"2023'te üç bayram yaşayacağız"

Binali Yıldırım, 2023 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerde de üç bayramı birlikte yaşayacaklarını kaydederek, "2023'teki ilk bayramımız ramazan, üçüncü bayramımız kurban. İkisinin arasında bir bayram daha olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızı inşallah rekor bir oyla yeniden başımıza getireceğiz." dedi. 

"Allah'ın izniyle bu zor günleri de aşacağız"

15 Temmuz 2016 darbe kalkışmasının 6'ıncı yılına yaklaşıldığını hatırlatan Yıldırım, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"İkinci istiklal mücadelemiz 15 Temmuz'dur. O gece beni ve Sayın Cumhurbaşkanımızı öldürmeye kalktılar. Milletimizin ezanını dindirmeye, bayrağını indirmeye çalıştılar. 84 milyon olarak FETÖ'cülere karşı amansız bir mücadele verdik ve bugün başımız dik, alnımız ak bir şekilde her daim ileri, yeni hedeflere, 2023 yılına emin adımlarla ilerliyoruz... Daha güzel günleri, daha güçlü günleri hep birlikte yaşayacağız. Yaşanılan tüm sıkıntıları biliyoruz. Bugünlere pek çok badireyi aşarak geldik, Allah'ın izniyle bunu da aşacağız. Bunun için beraberliğimiz ve birliğimiz daim olsun."

Yorumlar (1)
M t 2 yıl önce
İnşaAllah rabbim çok daha güzel bir şekilde devam etsin